Neřeš, nepřepínej, a hlavně po ničem nepátrej!

Slunce ve Vahách v kvadrátu k Plutu. Luna v Beranu v kvadrátu k Saturnu, k ose uzlů, a – překvapení! – k PlutuÚplněk. Suma sumárum: Akutní potřeba pohnout událostmi, dát věci do pohybu, odsunout blok, co nám leží v cestě. Blok leží v Kozorohu, v rozmezí 12°-20°. Se mrkněte, pokud náhodou nevíte, o co jde. Každopádně, obě světla v kardinálních znameních, chceme popojet, protože se zdá, že jsme se nějak zasekli.

Slunko se domnívá, že řešením je zapnout mozek, nastavit strategický režim, věci promyslet, naplánovat a pak vytrvale postupovat podle harmonogramu. Luna kašle na plány, je připravena do toho vlítnout i bez plánu a prostě se prosekat, hlava nehlava. Jeden hot a druhý čehý, k tomu ta naprosto nesmlouvavá trojice v Kozorohu, jsme pevně v klinči. Krize, tenze, frustrace, takže zabereme ze všech sil – a ani ťuk! Úplňková konstelace nám ukazuje, že silou vůle se tentokrát nedostaneme nikam. Můžeme se samozřejmě pokusit s osudově ukotveným monolitem v Kozorohu vyjednávat (Váhy) nebo se rozběhnout pokusit se ho prorazit (Beran). Ale výsledek je každému jasný, ne?

Takže co? Takže čekáme … protože tématem Saturnu/Kozoroha je trpělivost. Dozrávání a zralost. Příprava a vytrvalost. Schopnost odložit uspokojení svých potřeb. A protože v Kozorohu operují jižní uzel a Pluto. První oznamuje ukončení minulých cyklů a dohlíží na jejich důsledné uzavření. Druhý totální transformací (rozklad na prvočinitele, detox, pauza, revize, nové sestavení) připravuje systém na cyklus nový. Oba procesy běží hluboko pod povrchem, v rovině nevědomí, což znamená, že nad nimi nemáme kontrolu. Nejen to, my vůbec nevíme, co se tam vespod děje, a proto se nahoře cukáme. Nějak pořád věříme, že „každý svého štěstí strůjcem“ a „jaký si to uděláš, takový to máš“, že zkrátka řídíme svůj život a osud vlastní vůlí. OK. Každý může věřit čemu chce. Těm dvěma dole u kořenů je to vcelku jedno, kolikrát ještě se tady nahoře různé frakce našeho netrpělivého já zeptají „A kdy už teda bude konec?“, „A co je vlastně cílem?“ a „A co mám jako ještě změnit“ … Odpovědi? „Neptej se furt dokola!“, „Nevím, proč to chceš vědět!“ a „Víš co, stačí když uhneš stranou a nebudeš překážet!“.

Něco pro uklidnění? Snad jenom, že ve skutečnosti se nezaseklo nic, proces běží. To jen nám se to tak zdá, protože není po našem. Tak šťastný a veselý úplněk!

Klára Koničarová, www. astropsychologie.cz


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *