Pozvánka na Workshop Metafyzické Anatomie

Přátelé,

v před rokem jsem zde sdílela velmi zajímavý článek Rakovina z pohledu metafyzické anatomie, a nyní velmi ráda sdílím i pozvánku na workshop, kde se můžete seznámit s Technikou Metafyzické Anatomie od autorky tohoto článku, paní Evette Rose.

Srdečně vás zveme na

Workshop Metafyzické Anatomie úrovně 1

19.-20.10.2019 | Praha

V angličtině

Více informací na https://www.spiritualcoaching.eu/mat-prague-19october2019

„Naše vnímání ovlivňuje stres, který máme uložený ve svém těle jako pozůstatek negativních událostí z minulosti – jak našich, tak našich předků. Nosíme v sobě stres, který prožívala naše matka a její matka během těhotenství. Jsou v nás hodnoty našich předků, žijící vzpomínky ve formách energie ostatních lidí a my sami jsme rozpolcení do částí, které mají protichůdné cíle a potřeby. Když se začneme vnitřně sjednocovat a uvolňovat pozůstatky minulosti, uvolí se nám cesta k většímu vnímání sebe sama. Pak najednou vidíme, jak moc byl náš způsob žití překryt bolestí a jaký je ze života pocit, když prožíváme ze sebe.“

O účincích Metafyzické Anatomie (MAT)

 

Co je to Metafyzická Anatomie?

Možná jste někdy přemýšleli nad tím, proč jsme nemocní a zakoušíme ve svém životě různé druhy bolesti – ať už fyzické nebo emocionální. Metafyzická Anatomie od Evette Rose je technikou osobního rozvoje, která se zaměřuje na uvolnění traumatu. Bolest, kterou zažíváme, vidí jako příznak traumatu, které je v těle nadále aktivní. Tělo se snaží uzdravit a tak nás tímto způsobem upozorňuje, že něco není v pořádku. Metafyzická Anatomie nabízí soubor technik, pomocí kterých je trauma možné efektivně a citlivě uvolnit, a nechat tak odejít bolest, která vznikla následkem těchto událostí.

 

Co je to trauma? Týká se mě to?

Pokud ve svém životě či těle pociťujete diskomfort, ať už ve formě nespokojenosti, osamělosti, pocitu, že je něco špatně či fyzické bolesti, ovlivňuje vaše vnímání trauma.

Traumatem se rozumí prožití situace, ve které se člověk cítí ohrožený. Může se jednat o fyzické napadení, zranění, ale například i o nedostatek pozornosti v dětství či dlouhodobý stres. To, jak „vážná“ situace vypadá okem vnějšího pozorovatele nemusí nutně vypovídat nic o tom, jak hluboce může zážitek poznamemat prožívajícího. Trauma v těle vytváří biologickou změnu, která se může dědit i několik generací, jak nám ukazují poznatky epigenetiky. Tato změna způsobuje, že jsme náchylnější k určitým onemocněním a pocitům. Váš život proto může být ovlivňovaný zážitky Vašich rodičů, prarodičů, ale i mnohem vzdálenějších předků. Stejně tak může být člověk poznamenaný situací, ve které je svědkem traumatu někoho jiného.

Během traumatické situace se tělo snaží ochránit spuštěním série instinktů, jako je například boj, útěk nebo schovávání se. Ty se následně spojí s pocity, například s osamělostí, beznadějí či bezmocí. Lidé kvůli dlouhodobému potlačování pocitů a fyzických reakcí téměř ztratili schopnost trauma uvolnit přirozeně. Tělo si tudíž neuvědomuje, že nebezpečí už pominulo a spuštěné instinkty a emoční stres v těle dál pracují a přetěžují v organismu místa, kde jsou aktivní. Stejná konstelace instinktů a pocitů se u různých lidí projevuje na stejných místech, nezávisle na věku, pohlaví či kultuře. Z tělesného stavu je proto možné usoudit, jaký druh traumatu ho přivodil. Tyto informace jsou dostupné v knize Metafyzická Anatomie, díl 1., která na 740 stranách shrnuje 679 různých nemocí a neduhů a jim odpovídajících pocitů a psychických stavů. Tato kniha je ideální pro každého, kdo se snaží hlouběji porozumět situaci a vyřešit svoje obtíže, nebo v jejich řešení podpořit někoho dalšího, například z pozice terapeuta či psychologa.

 

Proč Metafyzická Anatomie funguje? Čím se liší od ostatních technik?

Metafyzická Anatomie nabízí nástroje k efektivnímu a citlivému uvolnění traumatu z dospělosti / dětství / vývoje v děloze / početí a také traumatu zděděného po předcích, a to bez nutnosti trauma znovu prožít nebo si ho pamatovat. Využívá pocitů, které traumatická situace vyvolala, aby našla jádro problému, “vypne” spuštěné instinkty přežití a uvolní spojení, které se utvořilo mezi nimi, pocity a našimi potřebami. Tělo trauma na fyzické úrovni ukládá v mozku, ale i svalech a dalších tkání a také v energetickém poli člověka. MAT je umožňuje adresovat všechny najednou.

MAT je unikátní také prací s důvody, kvůli kterým tělo odporuje uzdravení. Z pohledu MAT se nám tělo snaží vždycky pomoct, nikdy není proti nám. Pokud tedy máme problém nechat nějakou bolest odejít, je to proto, že se v ní tělo naučilo pro sebe vidět prospěch a nedokáže si představit, že by tyhle potřeby mohlo naplnit i jiným způsobem. Celý proces uzdravení je pak takto blokován. MAT proto také využívá technik couchingu, aby si s jejich pomocí tělo uvědomilo, že i přestože se vzdá těchto skrytých výhod (hidden benefits), může své potřeby naplnit zdravým a pozitivním způsobem, nikoliv na svůj úkor.

MAT pracuje s klidnými stavy, které jsou pro nás přirozené. Nejedná se o žádné přeprogramování, po uvolnění traumatu tělo samovolně rozpojí neuronová spojení, ve kterých probíhaly reakce ovlivněné traumatem a naváže spojení nová a pozitivní. MAT se nesnaží změnit myšlenky, kterých máme tisíce – uvolní zdroj, ze kterého pochází a změna proběhne jako důsledek tohoto uvolnění.

 

Pocity obvykle necítím, bude pro mě Metafyzická Anatomie fungovat?

Tělo často instinktivně potlačuje pocity jako způsob, jak se odpojit od traumatické situace, protože nevidí jinou možnost, jak se s ní vyrovnat. MAT proto s touto situací počítá a umí si s ní poradit. V důsledku těžké minulosti našich předků jsme všichni do určité míry zvyklí otupovat, jak se ve skutečnosti cítíme.

Celková efektivita metody je samozřejmě individuální.

 

Jak mi může Metafyzická Anatomie pomoci?

Metafyzická Anatomie Vám může pomoci adresovat jakýkoliv fyzický a emoční blok či bolest a podpořit Vás v jejich uzdravení. Může se jednat například o zlepšení sebevědomí, vztahů s partnerem či rodiči, podpora v léčbě závislosti (jak fyzické, tak psychologické – např. hraní počítačových her, gamblování), znovuobjevení radosti v životě, adresování emočních příčin úrazů a nemocí.

 

Za jak dlouho můžu vidět výsledek? Jak je to s fyzickými problémy?

To pochopitelně záleží na povaze problému. Změnu v emocionálním stavu člověk pocítí už po jednom sezení. U fyzických problémů často emoční komplexita neodpovídá tomu, jak závažný se problém jeví z lékařského hlediska. Pokud se jedná o dlouhodobý problém, například bolavá záda, která se ozývají každý měsíc několik desítek let, typicky se jedná o složitější záležitost, protože se na ni v průběhu let nabalují další vrstvy.

 

Text čerpá z několika různých materiálů od Evette Rose. Do češtiny přeložila, upravila a doplnila Eva Zeťková, praktikující MAT úrovně 2 a školitelka MAT úrovně 1. Více informací v češtině je k dispozici na https://www.spiritualcoaching.eu/mat-cesky nebo na Facebooku fb.com/MATechnikaCZ


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *