Aktuálně na nebi…

Po-Úplňková jízda krajinou naší duše až k Novoluní:-)

Úplňkové dění předznamenává dnešek i následující dva týdny a proto je záhodno se k němu vrátit, přestože je jeho epicentrum už (konečně:-)) za námi.

Během víkendu jsme užili opravdu extrémně náročnou pouť Luny, která prošla opozici k Marsu a dalšími poněkud roztodivnými jevy, aby v neděli večer, již poněkud uondána došla do opozice se Sluncem, nebo-li Úplňku. Ten byl protivně aspektován Plutem – a pěkně Jupiterem.

To aktivovalo konfrontace s manipulátory – pasivního i aktivního druhu a vnější i vnitřní povahy.
Dojíždělo také téma střetů s karmou – minulostí, které provázelo nedávné dny.
A protože aspekty byly proti sobě během celého víkendu namířené ze všech stran jako jakési nůžkovité útvary, nabízelo se ,odšmikávat‘ od sebe vše, co překáží, brzdí, svazuje.. poněkud hlava nehlava. (A místy za cenu jisté manipulace s pravdou, druhými, a tak podobně, či v touze se od těchto jevů osvobodit podobnými prostředky…)

Pozitivní Jupiterský vliv mohl být zevnitř této laviny vnímatelný zprvu jen jako jakýsi kontrapunkt protivné velkohubosti celé maškarády, nicméně ,Velké Dobro‘ je obvykle vidět až po boji a tak kupodivu shledáváme, že lecjaký ten víkendový ,šmikanec‘ byl vlastně veskrze zdravý a náš Duch díky prožitým nepříjemnostem směruje tam, kam chceme doopravdy jít – a je svobodnější.

A to i v případech, kde jsme sáhli k prostředkům, které běžně nepoužíváme a dost možná je až odsuzujeme – či byly takové uplatněny vůči nám.
Tak se ukazuje, že Bůh (Duch) opravdu nesídlí jen tam, kde naše představy o morálce, dobru a štěstí, což může být velmi osvobozující zjištění, navzdory všem nepříjemnostem, resp. díky nim. (Je to však poněkud Plutonské poznání a tedy vyžaduje prvně určitou transformaci duše…

Všechno to hektické dění se odehrávalo hlavně skrze partnerské vztahy a lásku, protože Venuše obohatila ,nůžkovité aspekty‘ o explozivní opozici s Uranem ve Štíru.
A nejen Láskou živ je člověk, když jde o věci milostné. Jak říkal jeden můj (bývalý:-)) kamarád.: ,Láska je love a love – to jsou po přece prachy‘.
Opozice na ose Býk/Štír k tomuto tématu poněkud odkazuje. Byli i tací, kteří v tématu zde naznačeném zřejmě dočista přišli o iluze.
Ovšem je radno připomenout, je Láska s velkým L se nachází uprostřed každého astrologického kolečka a je jen na nás, zda si jí všimneme. A někdy si jí všimneme právě až potom, co ,šmikneme‘ či jsme ,šmiknuti‘ a zbavíme se tak love, abychom našli…Love.
(Dále viz konec předchozího odstavce..)

Následujících čtrnáct dní bude provázeno děním skoro až horečným, máme tendenci dosáhnout svého a osvobodit se od zátěže minulosti, místy za každou cenu, protože míříme k budoucnosti. Pluto zrychluje a směřuje vpřed – a s ním i osud.
Je to jako takový vlak, který se rozjel. Nelze ho už zastavit, nebo změnit směr. Ale můžeme sedět v první třídě vedle voňavého jídelního vozu, či v dobytčím vagonu se žlaby – a to je značný rozdíl.

Ty dva týdny máme na to, abychom si (do)vybrali kupé, ve kterém dojedeme prakticky až do Nového roku, kde čeká nádraží a další přestupy. A právě balasty – včetně např. našich podivných představ o morálce a podobně – a z nich plynoucí nesmíření se s minulostí jsou ten hnojík, který pohodlné cestování značně umenší.

Dnes je Luna již v Býku, a zrána se setkává s Uranem. Přivodí to nelad, různá překvapení, hysterické projevy, možnost hmotných ztrát všeho druhu, konců toho, co mělo dávno skončit a existovalo to možná už jen na papíře… hádky mohou pročistit vzduch, náhle vzniknou a stejně náhle i skončí…

Zkrátka je tu pořád ještě ta mocná úplňková energie, jen se ukotvuje více do hmoty, reality.

To platí i o dalších dnešních aspektech.

Vše míří k Novu, který taktéž zdaleka nebude jednoduchý…je to ovšem na nás a může i mile překvapit.

Přeji vám krásný den

V

Zdroj: Juliina Astro


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *