Aktuálně na nebi…

Úterý 12.11., Úplně Úplňkový Den

Kdybych chtěla unudit své drahé čtenáře velmi dlouhým výčtem astrologických jevů, které se v těchto dnech a dneškem vrcholíc vyvrbily na nebi, bylo by to dlouhé čtení. Mohla bych začít klasickými aspekty, vzít to přes nějaké ty stálice a asteroidy pak se pozvolna přesunout k různým zajímavým polovičním vzdálenostem.. Dá se říct, že zatímco jiným Novům a Úplňkům tvoří pozadí hvězdné nebe, dnes je to hvězdné nebe s ohňostrojem Silvestrovského kalibru.
Dovolím si vyslovit svou osobní domněnku, že pokud by Keltové letos Samhainem oslavovali Nový Rok, udělali by to nejspíš dnes, nikoliv 31.10..

Klíčové je, že ve 14:32 proběhne úplněk na Sabiánském symbolu ,Voják odmítl poslušnost rozkazu‘.

Co se děje prakticky je to, že jsme za uplynulé měsíce, roky i životy nashromáždili obrovské množství zranění, traumatických zážitků a zkrátka nepříjemných zkušeností. Taková nepříjemná zkušenost se do nás zaryje jako jakási larva. Larva, která pak přitahuje sobě podobné larvy. Tedy například když zažijeme obrovský strach, zůstane v nás otisk toho strachu a přitahujeme si pak do života příběhy a myšlenky, které vytvářejí další strachy a situace, kdy je na místě se bát…a ty pak na sebe lepí další a další. Taková ,astrální larva‘ je společenský tvor jako každý jiný a přitahuje si kamarády.

Vznikne tak jakási samoúčelná hierarchie, kde jeden strach plyne z druhého a všechny dohromady nás ovládají jako loutku. (A nejen nás, celou tu armádu zdědí i naše děti, pokud si s ní sami neporadíme.)
A přesně takovým samoúčelným rozkazům odkudsi z minula je nyní zcela jedinečná příležitost říci NE a obhájit plamen čisté vize, kterou nosíme v srdci, navzdory armádě námi živených duševních trpaslíků, kteří se ji snaží pokořit.

Ovšem osa Štír/Býk vyžaduje opravdovou hloubku a skutečnou čistotu, nikoliv povrchní pozlátka a klackovité pózy.
Abychom mohli něco odmítnout, je nezbytně nutné si to v tomto případě zevrubně prohlédnout, do jisté míry i ve zkratce znovuprožít a udělat nová rozhodnutí na křižovatkách, kde jsme se kdysi spletli. Je to hra pro odvážné, kteří se nebojí pohlédnout do tváře sami sobě, ačkoliv to co tam zprvu uvidí může být dosti bolestné.

Freudovský koncept, kdy odhalíme základní trauma a máme vyhráno, je jen poloviční a překonanou pravdou právě proto, že je třeba postihnout z hloubi skutečného smyslu naší existence a směřování celý proces již nepotřebných a dál se řetězících příčin a následků, poznáním ho zmrazit a následně rozpustit v čistém ohni naší vůle. Jinak vyženeme trauma dveřmi – a ono hup dovnitř oknem….

Samozřejmě je na každém, zda takovou velkou příležitost využije. Kdo to neudělá, ten se své hierarchii osobních příšerek bude v následujících dvou týdnech muset bezezbytku podřídit jako ten vojáček, který zaváhal a nenabyl pevného svědomí, které by mu dodalo odvahu jít svou cestou. Včetně všech důsledků. Je to někudy smutné, ale také osvobozující v tom smyslu, že je lepší být poslušným vojákem v jistém pohodlí armády, než nikým, ztracenou existencí. Uplynulých čtrnáct dní nás vrhlo do jakéhosi meziprostoru a někam se zkrátka pohnout musíme a úlevu to poskytne v každém případě. A ať se rozhodneme v různých oblastech našeho bytí jakkoliv, budou to převážně velká a nadlouho předurčující rozhodnutí. A svými soudci jsme jen my sami, nikde není zlatým písmem psáno, že je něco ,špatně‘. Armáda a její hierarchie má svůj smysl a některé věci mají svůj čas, který ještě zkrátka nedozrál.

Ovšem pro svobodného ducha, který se nebojí podívat tváří v tvář vlastní temnotě, jsou tyto dny doslova požehnané. A tuto vpravdě Vestálskou výzvu na ose Býk/Štír poneseme celých 14 dní až do novu, pěkně krok za krokem.

Přeji vám krásný a plodný den

V

Zdroj: Juliina Astro

 

 


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *