Prosinec v kostce

Zdá se, že závěr roku bude zajímavý, zažijeme určitě vzestupy i pády, bude nutno se osobně angažovat a nevyplatí se zůstat stranou nebo záležitosti neřešit, natož to, co přichází, odmítat bez bližšího prozkoumání. Ke konci měsíce se už budou prolínat velká témata roku 19 s novými příslušejícími dvacátému roku.
2.12. vstupuje Jupiter do znamení Kozoroha a setrvá v tomto znamení přibližně rok. Představuje příležitost povýšit své představy na skutky, přestat teoretizovat a začít hledat konkrétní cesty vedoucí ke konkrétním cílům. Konečným směřováním je naše spokojenost. Bude spočívat především na dotažení věcí a procesů do konce. Dá se čekat, že Jupiter v Kozorohu se bude chovat poněkud saturnsky a bude některá řešení spíš nutit než nabízet.

7.12. přijde kvadratura Slunce ve Střelci a Neptunu v Rybách. Tento aspekt se s rozdílem několika dnů opakuje stejně jako v předchozích letech. Kvadratura přijde s rozčarováním, nejasnostmi v životě a potřebou najít nový smysl a snad i náplň toho, čím žijeme.

11.12. se v sextilu sejdou Venuše v Kozorohu a Mars ve Štíru a nás čeká stabilizace vztahů i propojení mezi lidmi. Může se podařit to, co bylo dlouho domlouvané a nějak neustále unikalo řešení. Venuše v konjunkci s Plutem a Saturnem navíc zařídí, že se prostě stane to, co se stát má. No dobře, to se děje v jisté podobě vždycky, ale tentokrát to budou záležitosti, které jsme očekávali a vlastně tak trochu s nimi počítali a nebo je plánovali.

14.12. bude na nebi hezký trigon mezi Jupiterem v Kozorohu a Uranem v Býku. Jako by se osud snažil na poslední chvíli v tomto končícím roce něco vylepšit. Je tu šance na stabilizaci rozhádaného, na řešení komplikovaného. A vhodná doba pro nové začátky.

19.12. dorazí Slunce do kvadrátu s Lilit ve Vahách. Život je jak na houpačce, tentokrát bude potřeba pořešit něco polozapomenutého a vytěsněného. Vzít v potaz to, s čím jsme nepočítali.

22.12. po ránu přichází zimní slunovrat, čas obnovy víry ve svět a důvěry v sebe a vlastní činy. Tentokrát bude vybízet víc k aktivitě, Mars ve Štíru bude v trigonu se Saturnem a Plutem v Kozorohu, spíš než k pasivnímu vyčkávání na spásu. Bude to ideální doba k tomu něco nejen zahájit, ale i stabilizovat. Současně kvadratura Venuše ve Vodnáři s Uranem v Býku ukáže na to, že bychom měli věřit tomu, na co si můžeme sáhnout a neřídit se představami.

Následující 23. prosinec bude plný událostí, k předchozímu ze včerejška se ještě Luna sejde s Marsem.

K důslednému prožití svátků jistě přispěje hned na jejich začátku konjunkce Jupiteru se Sluncem v Kozorohu 25. prosince, bude tu důraz na tradice a rituály.

Následující den přijde i poslední novoluní v tomto roce spojené navíc s konjunkcí Jupiteru a jižního uzlu. V trigonu k této skupině planet bude Uran v Býku. Dá se tak čekat, že právě tady bude položen základ k tomu, čím se budeme zabývat v novém roce, právě tady se dostaví nová témata, s nimiž se budeme potkávat a potýkat. Která to budou? Tady je potřeba si počkat a nebo se podívat do vlastních horoskopů, jak se bude postavení planet promítat do toho našeho vlastního.

Ondřej Habr


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *