Inspirace

To, co pro tebe není správné, ti v životě jednoduše nezůstane. Ač tomu z počátku nerozumíš, snad později oceníš moudrost toho, co se stalo.

Třeba od tebe odešel někdo, koho jsi milovala.
Třeba jsi nezískala práci, kterou jsi chtěla.
Třeba ses nedostala na místo, po kterém jsi toužila.
Třeba něco nevyšlo tak, jak sis přála.

A můžeš se snažit, jakkoli jen chceš. Můžeš bojovat. Můžeš usilovat. Můžeš dělat všechno proto, abys tento sled událostí zvrátila. Ale to, co ti není určeno, z tvého života nevyhnutelně zmizí.Pravda je taková, že to, co je pro tebe správné, to, co je ti skutečně určeno, ve tvém životě zůstane. Když se něco takového objeví, pociťuješ to jinak. Zdá se to prostě na svém místě. Nepřináší to zmatení a nejistoty. Nepřináší to pochybnosti.

To, co do tvého života nepatří, tě bude vždy nějak nahlodávat. Může být občas fajn, občas to může být dokonce neuvěřitelně skvělé… Stejně tam ale bude ten tichý hlásek něco šeptat. Něco je špatně… A ty to tušíš. Jako by ti šestý smysl říkal, že to ještě stále není ono.

A pak, když to z tvého života skutečně odchází, můžeš se snažit to udržet. Nemá to však význam. Bojuješ sama proti sobě, ačkoli to ještě nevidíš. Jsou věci, za které se bojovat vyplatí, ale pak jsou také věci, které se člověk musí naučit nechat jít.

Protože ulpí-li na nich, bude si zbytečně přinášet jen a jen trápení. Jdi a nech jít. Přijmi změnu, jaká nastala. Bolest, jakou to způsobí, možná jen tak rychle nesetřeseš. Ale rozhodně nebude tak veliká, jako kdybys trvala na starých pořádcích.

Zdroj: Deník člověka


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *