Jupiter do Kozoroha: Lezeme vzhůru!

 

A je to tu, přestup roku 2019: Jupiter dnes končí svou cestu domovským znamením Střelce, vstupuje do Kozoroha a zdrží se do prosince roku 2020.

Pro Jupiter to není změna příjemná. Jeho přirozená touha po růstu a expanzi je v Kozorohu kontrolovaná a limitovaná. Jupiterská moudrost a potřeba poznávat nové, posunovat obzory je ohraničena pravidly a tradicionalismem. V rovině naděje a optimismu, jež Jupiter přináší lidstvu darem, je Kozoroh rovněž velmi kritický a opatrný. Zkrátka, Jupiter, který dosud hořel naplno a plápolal jasným světlem, bude muset výrazně stáhnout přívod plynu a ztlumit plamen.

Na druhou stranu, díky všem těmto zdánlivě prudícím restrikcím dokážeme korigovat bezbřehé svaté nadšení a konečně ho zacílit jedním směrem. Rozervaní nepřeberným množstvím cest si vybereme tu jednu jedinou, smysluplnou, tu, jež nás dovede k cíli a k úspěchu. Dneškem končí období velkolepých plánů a bombastických idejí. Je čas vystřízlivět a dospět. Čas soustředit se a zvolenou vizi realizovat, krok za krokem, zodpovědně a vytrvale. Čas naplnit jupiterské ideály a baťovským přístupem začít budovat skvělé zítřky.

Pokud uvažujete cyklicky, stojí za to vzpomenout si, jaké růstové momenty vám přinesl rok 2008, kdy se Jupiter v Kozorohu pohyboval naposledy. Dá se předpokládat, že v podobném duchu, jen o jednu otočku na spirále výš, se posuneme i tentokrát. Já se teda těším moc: v roce 2008 jsem se zcela seriózně a se vším kozorožským nasazením ponořila do studia astrologie, a to vám garantuju, že jsem si nikdy ani na minutu nemyslela, kam až to povede 🙂 Anebo se prostě mrkněte, kde leží znamení Kozoroha va vašem nativu.

Jupiter přinese úlevu a rozjasnění do života především Kozorohům. Jen doufejme, že dají Jupiteru aspoň trochu prostoru a nezadusí jeho poselství hned v zárodku svou inklinací k negativismu a skepticismu. Jupiter v Kozorohu podpoří i ostatní zemská znamení, tedy Býky a Panny, ze znamení vodních pak Ryby a Štíry. A samozřejmě, mimořádně bedlivě budeme sledovat konjunkci Jupitera s Plutem a následně se Saturnem, kteří už v Kozorohu operují a k jejichž setkání se schyluje v lednu 2020 – Jupiter se připojí později a k oběma jednotlivě, ale o tom si ještě povíme.

Milí Kozorohové, zkuste si to užít!

Klára Koničarová, www. astropsychologie.cz


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *