Aktuálně na nebi…

Středa 4.12. – Luna v Rybách v konjunkci s Neptunem a v sextilu s Venuší v Kozorohu, večer v sextilu se Saturnem a Plutem. Slunce ve Střelci v kvadrátu s Neptunem v Rybách. Merkur ve Štíru v trigonu s Černou lunou v Rybách. V království Neptuna, alfa vln, odlesků stojatých vodních hladin a chaosu.
Ve středu prochází Luna Rybami, většinu dne v přesné konjunkci s Neptunem, což podporuje intuitivní dimenzi, vnitřní ponory, ale také určité zastagnování procesů.
Neptun nad Lunou dává velkou vnímavost, soucitnost a schopnost maximálního pocitového zanoření do prostředí, současně ale není přítelem preciznosti, náročných matematických úkolů nebo mentální koncentrace. Neptun nad Lunou i Sluncem je silně impresionistický, snivý aspekt, který směřuje myšlenky do světa imaginace, umění a duchovna, mimo praktický svět.

Za silně neptunských aspektů je proto z astrologického pohledu třeba dbát na soustředěnost a neztrácet ze zřetele jasné a jednoznačné kontury. Arechetyp Neptuna je spojován se světem blažené neurčitosti, sjednocením s vešekrenstvem a s opojením. Evokuje také silné napojení na nevědomé procesy a svět nerozlišenosti dítětě v těle matky. Také proto se silný vliv této planety může pojit se závislostmi všeho druhu, úniky z reality nebo v lepším případě s příklonem k meditativnímu chápání reality.
Velkým tématem jsou zde hranice a Neptun v aspektech na více planet může přinášet také zvýšené procento infekcí.
Lunu v Rybách ale přesto většinu dne kotví také planety v Kozorohu, přes den Venuše v Kozorohu, k večeru už i přísně realistický Saturn v Kozorohu.

Shrnuto v kostce, ve středu je lepší udržovat mysl koncentrovanou a bdělou, k únikům může přispívat také trigon mezi Merkurem ve Štíru a černou lunou v Rybách. Ten kromě toho může směřovat také k různým formám rétorického zamlžování nebo hádkám a sklonu utloukat druhé prostřednictvím argumentů. V realitě by ale měl alespoň částečně držet ustupující sextil Merkura ve Štíru s Plutem v Kozorohu, který paradoxně vede i k potřebě mít věci pevně pod kontrolou, ve středu v prostředí značné neurčitosti, chaosu nebo v lepším případě imaginativní inspirace.

Pěkný den všem!

Zdroj: Reflexivní astrologie


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *