Aktuálně na nebi…

Pátek 6.12. – Luna v Beranu brzy ráno v konjunkci s Chirónem, většinu dne v kvadrátu s Venuší v Kozorohu. Slunce ve Střelci v kvadrátu s Neptunem v Rybách, Merkur ve Štíru ustupuje z komunikačně problematického trigonu s černou lunou v Rybách.

Pátek bude doprovázen iniciativní, rozhodnou, energickou a ráznou Lunou v Beranu, která do toho znamení přestupuje už ve čtvrtek před devátou večerní a ze začátku svého působení se nachází v přesné konjunkci s Chirónem.Ta přetrvá až do pátečního rána, takže zvláště pokud si přivstanete, Chiron ve volné konjunkci s Lunou může navozovat větší emocionální citlivost nebo pocity jakési rozlámanosti. Brzy po ránu také pozor na cestách.
Během dopoledne a zbytku dne se bojovná Luna v Beranu z konjunkce s Chironem vymaní a zejména v druhé polovině dne ji doplní působení Venuše v Kozorohu z kvadrátu, takže pátek i víkend by měly být organizačně silnými dny.
Základní potřebou Luny v Beranu je okamžitá akce, možnost se činorodě projevit a iniciativně jednat. Přestup z Ryb je tak většinou poznamenán určitým oživením, probuzením z letargie a „nakopnutím“ k akci.
Tento týden se to hodí obzvláště, vzhledem k současně působícímu kvadrátu Slunce ve Střelci s Neptunem v Rybách. Ten přináší také možnost zmatků, neurčitosti nebo určitého fyzického oslabení.

Luna v Beranu by pak v kvadrátu s Venuší v Kozorohu měla podpořit praktičnost, obchodnický přístup a následně v sobotu v kvadrátu se Saturnem a Plutem v Kozorohu také smysl pro realitu a výkonnost. Toto postavení Luny je emočně tvrdší, ale vyznačuje se přístupem „vyhrneme si rukávy a jdeme na věc“.
Bez zdlouhavého přešlapování, sebevědomě a rázně.
Páteční a zejména sobotní aspektace pak bude vhodná z hlediska předvánočních úklidů, ale také z hlediska třídění nebo systematizace informací a dat.

Pozitivní zprávou je také postupné rozvolnění trigonu Merkura ve Štíru s černou lunou v Rybách – tento aspekt mohl přinést také vzdorovitost, větší útočnost, v lepším případě fascinaci informacemi. Merkur se od 8.10. pohybuje znamením Štíra, díky zpětnému chodu výjimečně dlouho, a po dvou měsících přejde během pondělka do Střelce, což z astrologického pohledu předznamenává více důvěry, optimismu, otevřenosti a nadšení. Vzhledem k současnému postavení Venuše v Kozorohu, která navíc příští týden zamíří do náruče Saturna a Pluta, ale nadále bude působit také silný příklon k praktickým a materiálním tématům.
V Kozorohu aktuálně putují 4 planety, takže na pořadí dne může být dlouhodobé a efektivní plánování, promýšlení úspor všeho druhu a obrat do praxe. Během pátku a soboty podpořený také přestupem Luny do Berana.

Krásný závěr týdne všem!

Zdroj: Reflexivní astrologie


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *