Juno: vztahy, vztahy a ještě vztahy …

6/12/2019

Když Venuše a Juno netáhnou za jeden provaz, neznamená to, že jdou proti sobě. Jen to znamená, že svou potřebu lásky a radosti, přijetí a harmonie naplníme jinde, jinak a s někým jiným než se svým životním partnerem nebo dávnou nejbližší kamarádkou. A prosím, nikoho nenavádím k nepravostem, jen (pokud jsme tak neučinili dávno) na chvíli opusťme zažitý mýtus, že láska hory přenáší a manžel musí být mým nejlepším přítelem, vášnivým milencem, zodpovědným otcem, parťákem do nepohody, podporujícím koučem a chápající vrbou.
All in one už dneska nenabízí ani Vidal Sassoon, na co bychom pak měli přátele?Zkrátka Juno se poněkud zasekla v marném přemítání, a ještě pořád se zmítá v úvahách o svazku, od nějž si obecně slibujeme nejvíc. Snaží se vymyslet, jak nastolit ztracený řád, vyrovnat vychýlenou rovnováhu, obnovit důvěru a vrátit pocit intimity. Vymýšlí nevymyslitelné, protože čas od času dojdeme bodu, kdy je potřeba přenastavit pravidla hry. Žádná levárna, jsme s Juno ve Vahách, hledáme dohodu. Prostě okolnosti se změnily, pojďme se zastavit, reflektovat skutečnost a domluvit se, jak dál. Tohle není akce na jedno odpoledne. Jak dlouho trvalo, než jsme si všimli a připustili, že něco není tak úplně na svém místě? Než nám došlo, že tohle bude vyžadovat hlubší zamyšlení a novou životní strategii? Teď se ještě vymanit z návalu paniky, že všechno nebo nic, Kriste Pane, konec na obzoru (zhruba v téhle fázi reprezentované kvadrátem osy uzlů vůči se Juno momentálně nachází, spíš možná už maličko za) a můžeme začít hledat řešení. Ale Juno ještě potřebuje čas se vymanit ze zamotané situace, vydechnout a teprve ve chvíli, kdy naváže první podpůrný, smysluplný aspekt má cenu zahájit jednání.

Zdá se, že tímhle aspektem bude sextil k Merkuru ve Střelci (dobrá volba!), který Juno vytvoří pár dní před Vánoci, kolem 19.-20. prosince. A co do té doby? Hlavně zachovat klid. Nebude to zrovna vztahová hitparáda, konec konců ani ohňostroj uvolněného nadšení a radostných pocitů štěstí na jiných frontách. Venuše, utlumená a v projevu minimalizovaná, naštěstí však stabilizovaná v Kozorohu má před sebou průchod oblíbenou uličkou hrůzy mezi Saturnem a Plutem (10.- 14. prosince). Pak tedy ono ohlášené vyjednávání a jsou tu Vánoce. Tím neříkám, že hotovo vymalování, jen si potřebuju stanovit nějaký milník. Vánoce samy o sobě budou letos energeticky velmi výživné, ale o tom si povíme zas někdy příště.

Klára Koničarová, www. astropsychologie.cz


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *