“To je moc dobře, že si za to duchovno nenecháváš platit.”

„Vendy, co si myslíš o tom, že si lidé nechávají platit za duchovno? Jedna známá mi totiž řekla, že je moc dobře, že si za tu pomoc lidem nenechávám platit, že jsem to dostala zdarma a tak bych to měla zdarma poskytovat.”

„Aha a čím se živí ta tvoje známá?”

„Je to umělkyně.”

„A myslíš si, že to dostala jako talent od Boha?”

„Ano, určitě.”

„A nechává si za to platit?”

„Ano, docela dost.”

„A jaký je tedy rozdíl mezi tvým talentem podporovat lidi na jejich cestě životem a jejím talentem tvořit rukama krásné věci?”

„Žádný. Děkuji.”

Všechno jsou to boží dary. Je úplně jedno, zda jste sochař, pekař nebo umíte skvěle zpívat či pořádáte parádní potní chýše. Všechno jsou to talenty, se kterými jsme sem přišli, mnohdy už z minulých životů. Často jsme celý svůj život zkoumali, vylepšovali se, mnoho ztratili, abychom dělali to, na co máme talent. A když si za to nenechám platit?

Dostals zadarmo, dávej zadarmo!

Valná většina pseudoduchovních rádců vám bude přesně říkat to, co výše zmíněná dáma. Dostal jsi to zdarma, dávej zdarma. Jsme totiž ještě úplně totálně zmaniplovaní náboženskými výklady, kdy bylo běžné, že pokud chceš být přijat do duchovního společenství, musíš složit slib chudoby a sloužit lidem. Přeneseně řečeno, staň se ovcí v našem stádu, ať tě můžeme manipulovat.

Pokud má někdo talent a máme ho všichni, je nám dán proto, abychom jím pomáhali k vývoji společnosti. Je to něco, co nám samotným způsobuje radost a lehkost, u čeho nám buší srdce a tuto kvalitu pak předáváme dále v podobě slova či rukodělného výtvoru.

Peníze a hodnota

Peníze samy o sobě nemají vůbec žádnou hodnotu, zvláště v dnešním světě, kdy už ani bankovka není krytá zlatem. Co však mají za moc je ta, že ač jsou to jen čísla, dávají hodnotu věcem.
Lidé stále ještě věří tomu, že co je dražší či drahé má hodnotu a podle vydané částky si pak přímo úměrně váží zakoupeného produktu.
Dejte člověku svůj výrobek zdarma a pak ho jinému člověku prodejte. Pak porovnejte jeho dlouhodobé nadšení. Ten, co si věc koupil se jí začně věnovat, pracovat s ní, nosit, obdivovat atd…Ten, co ji dostal, ji založí někde na POTOM a ani nebude vědět, co za dar dostal. Peníze tudíž, více než skutečnou hodnotu produktu, určují hodnotu poskytovatele k sobě samému. A to se cení.

Zaprodám se výdělku nebo budu vydělávat radostí ze života?

V dnešní době jsou peníze ještě stále hybnou součástí našeho života na Zemi. Zatím to tak je, smiřte se s tím. Pokud si budu muset vydělávat jakoukoli prací na živobytí, znamená to, že se nemohu naplno věnovat svému talentu. Znamená to, že to, v čem vynikám, abych byla pomocí či inspirací pro druhé, nebudu moci dělat naplno. Budu dělat něco, co mě až tak nebaví, ale živí, než to, co by mě mohlo bavit, krásně živit a ještě posouvat druhé i mě samotnou. 

Není to dar je to odměna!

To, že umím dobře mluvit nebo jsem empatický člověk, to, že jsou mé ruce léčivé, to, že mám nějaké vize a nadpřirozené schopnosti přece neznamená, že to automaticky budu poskytovat lidem zdarma! Téměř ze 100% má každý člověk s těmito dary za sebou ohromně těžký příběh, který mu právě tyto schopnosti otevřel. Není to tedy dar, ale je to odměna za celoživotní a často mnohoživotní studium lidského bytí!!

Nikdo nedělá nic zadarmo!

Jistě, jsou vysoce duchovní bytosti, vibrující na takové energetické škále, že je jim hmotný svět cizí, ale i tak jsou zahrnováni dary od svých následovníků, lidé se o ně starají a jejich odměnou nejsou peníze, ale úlitby od lidí, kteří právě potřebovali peníze, aby si tuto úlitbu mohli dovolit.

Všechno je to JEDNO!

A z konečného hlediska…všichni a všechno jsme jedna vibrující energie. Lidé, co stále ještě peníze považují za špatné se budou uchylovat k tomu, aby vymýšleli podobná zmanipulovaná dogmata, kterými poučují druhé. Rozdělují stále svět na dobrý a zlý a jsou to vlastně duchovní žebráci, kterým to dá hmota dřívě či později dost sežrat.

A já vám říkám….

„Dokud peníze nezačnete milovat, nemohou ze světa zmizet a být nahrazeny vzájemnou spoluprácí a výměnným obchodem. Dokud je budete považovat za původce zla a ne Boha, stanou se vašimi pronásledovately a ne pomocníky.”

Vendula Kociánová


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *