Aktuálně na nebi…

14.1. s přesahem do dalších dní tohoto týdne

Časně ráno má pro nás Luna v Panně připravený nejeden pragmatický rejpanec, ovšem zrovna tak i schopnost velkoryse ho odpustit a proměnit v konstruktivní příležitost.

Mars je už několik dní ve Střelci, kde mu vládne Jupiter, aktuálně dokončující svou práci na Jižním uzlu. Mohou díky tomu vrcholit velké karmické příležitosti. Střízlivě řečeno, člověk kdysi něco nedokončil tak, aby plně obstál sám před sebou a příležitost se vrátí v jiné podobě. Je samozřejmě ke zvážení zda ji přijmout a nevydat se raději jinými cestami a do nových řek.
Tahle témata mají nyní svoje rozhodující dějství v mnoha oblastech.

Mars má ve Střelci chuť do učení se a cestování, poznávání nových obzorů. Rádi bychom obsáhli možná celý svět poznání, jenže nejde to v jednom životě stihnout. Jednou z klíčových zkoušek dospělosti (především Střelců) je smířit se s tím, že volba jedné cesty znamená vzdání se x dalších možností jednou provždy. Kdo jí nepodstoupí, může se nehnout prakticky vůbec nikam, ačkoliv potká na cestě spoustu inspirace a příležitostí, které na chvíli vyzkoušel.

Kozorožský masakr je pro mnohé z nás jednou z takových zkoušek dospělosti a Jupiter na to letos z mnoha stran pěkně posvítí. Teď má na pomoc Mars, a navíc končí jeho řádění na Uzlu, takže na téma vidíme velmi dobře včetně bonusu Jupiterského optimismu ohledně toho, že mnoha lidem dost možná díky několikaletým masakrům nezbude, než se probrat z agonie a ukázat, co v nich skutečně je smysluplného, někam směřujícího.

Merkur, který potřebujeme, abychom si mohli všechno promyslet a určit správný směr, pomalu vystupuje z ukrutné konjunkce s kozorožským masakrem.
Co s Merkurem koupel v masakru a zatmění udělala, to si naprosto netroufám obecněji hodnotit.
Mnozí z nás byli bezesporu trošinku ztřeštění, protože toho na jednu hlavu bylo moc.

V každém případě, teď na konci Kozoroha je Merkur natolik bez příkras nohama na zemi, že z vlastních chladně pragmatických myšlenek může teplomilné části našich bytostí až mrazit, a nebo nad jejich těžkopádností lomíme rukama, dokud nás ovšem nezaskočí svou výstižností a poněkud cynicky trefným humorem.
Zemité myšlení se málokdy dotkne hvězd, ale je na něj spoleh.

Inspirovaná Venuše vše podtrhuje schopností rozpouštět nostalgii v ničím nepodmíněné lásce. (Pokud se v ní ovšem neutopí, což umí.)
Tyto dny jsou jako stvořeny pro dílčí životní krok, zcela reálný. Nohama na zemi, s ranečkem diamantů, ve které se proměnily vyplakané slzy a s šošolkou vynořující se od země směrem ke hvězdám, tak jak se bude Merkur v týdnu přibližovat do Vodnáře. Ovšem je třeba si vzít na cestu teplý kožich a vnitřní plamen, protože astrologické nebe nyní převážně leda zajiskří, zamží nebo zavane, než že by zahřálo..

Přeji vám krásné dny

V

Zdroj: Juliina Astro


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *