Aktuálně na nebi…

Středa 15.1. – Luna v Panně v trigonu se Sluncem, Saturnem a Plutem v Kozorohu, v poledne a odpoledne v opozici s Černou lunou, cca v 16:45 přechází do Vah a večer se ocitá v opozici s Černou lunou i Chirónem. Stísněná a limitující konjunkce Slunce, Saturna a Pluta v Kozorohu nadále přetrvává.
V konstelaci nám nadále běží drtička v podobě konjunkce Saturna, Pluta a Slunce v Kozorohu. Komu aspektuje osobní planety, může si lidově řečeno opravdu hrábnout a také v obecné konstelaci je znát zvýšená přísnost, stísněnost nebo sklon k tvrdosti, nekompromisnosti a absolutnímu pracovnímu zacílení.
Zvláště Luna v Panně v trigonu se stelliem planet v Kozorohu dnes podporuje také svědomitost, přesnost, ale i kritičnost a tendenci rýpat do druhých kvůli sebemenší maličkosti.
Oblíbeným sportem nejbližších dní může být také mentoring, v lepším případě snaha o systematizaci, důslednou organizaci a management. V procesech organizace a třídění jsou planety v Kozorohu velkou pomocí, přístup je zde ale velmi pragmatický, věcný a účelný, na odchylky od pravidel se příliš nebere ohled.

Pluto se Saturnem v konjunkci se Sluncem také otevírají plutonská a mnohdy až mafiánská témata. Proces s podnikatelem Kočnerem obviněným z vraždy slovenského novináře Jána Kuciaka i jeho bohorovné odmítání viny plně rezonují se současnou konstelací.

Luna v Panně v opozici s Černou lunou v Rybách pak také může vířit emoce a přechod do vzdušných Vah před pátou hodinou sice přinese určitý epistemologický obrat k oblasti vztahů, estetična a společenských setkávání, v opozici s Chirónem v Beranu a Černou lunou na konci Ryb ale nelze čekat zcela hladký průběh interakcí.
Luna ve Vahách si potrpí na vybrané společenské chování, formu i krásu projevu, v mnohém dává podobný příklon k osvědčené klasice jako planety v Kozorohu, setkání s Chirónem a Černou lunou v opozici ale může zdůraznit spíše různé nepatřičné situace a po emoční stránce pocity bezvýchodnosti, spojené také se saturnsko-plutonskou pastí.
Kdesi na Plzeňsku hořel vlak v tunelu a to je jedna ze scenérií, kterou si v souvislosti s touto konstelací rozhodně zaeviduji.

Na co se dá výhledově těšit? Merkur přechází během čtvrtečního večera do Vodnáře a postupně dojde k rozvolňování tvrdé, despotické a nerudné konjunkce Saturna a Pluta se Sluncem, ve větší míře až o víkendu. Konec ledna pak z pohledu astrologie slibuje o něco méně krizových konstelací a mnohem větší míru uvolnění.

Krásnou středu všem!

Zdroj: Reflexivní astrologie


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *