Aktuálně na nebi…

Pondělí 20.1. – Luna ve Střelci brzy nad ránem v trigonu s Chirónem, většinu dne v konjunkci s Marsem ve Střelci, Slunce přestupuje těsně před čtvrtou hodinou odpolední do Vodnáře a navazuje sextil s Černou lunou a Chirónem. Venuše v Rybách v sextilu s Jupiterem v Kozorohu a v kvadrátu s Marsem. Slunce se pozvolna přemisťuje z konjunkce se Saturnem a Plutem do kvadrátu s Uranem.
Začátek týdne přináší přestup Luny do optimistického Střelce a ta se kromě toho bude pohybovat v přesné konjunkci s Marsem ve Střelci, což by mělo podporovat bojovnost, ráznost a rozhodnost.
Těžko říct, zda už jásat nad rozvolněním „galejnické“ konjunkce Saturna s Plutem nad Sluncem, na pár stupňů bude ještě působit, ale už ji bude doprovázet i netrpělivý a výbušný kvadrát Slunce s Uranem v Býku.
Slunce krátce před čtvrtou odpolední přestupuje do vzdušného Vodnáře a směrem ke konci měsíce by mělo výrazně ubývat saturnské rigidity.
Naopak poroste touha po vymanění z nefunkčních situací, vzdor a také potřeba svobody a nezávislosti.
Slunce se současně nachází v přesném sextilu s Černou lunou a Chirónem, takže se mohou tematizovat i různé chronické handicapy, připomínky starých křivd nebo v obecné rovině utrpení handicapovaných – viz i dnešní zprávy.

Slunce ve Vodnáři by mělo postupně dodat dostatek otevřenosti, tolerance i rozhledu a nadhledu, první dny ve Vodnáři ale ještě mohou být spojeny i s emotivními incidenty, výbušností nebo pocitem nedoceněnosti.
Mělo by celkově ubývat upjatosti, staženosti, touhy poučovat za každou cenu nebo kompenzačně vytahovat ramena.
Vodnář je znamení rovnostářské, tolerantní, a následující týdny půjde mnohem více o záležitosti celých společenských skupin. Zvláště za přesného kvadrátu Slunce s Uranem se mohou rozdmýchat také různé sociální bouře a protesty, což už částečně vidíme i teď za kvadrátu Merkura s Uranem.

Venuše v Rybách, soucitná a bezhraniční, vstupuje do podpůrného sextilu s Jupiterem v Kozorohu a získává zde na obětavosti, ale i zodpovědnosti a vážnosti. Důležitá je opět také praktičnost a úspornost a pro většinu ledna zatím platí, že se příliš neplýtvá prostředky ani city.
Citovější a velmi vnímavé konstelace jsou ale v podstatě na cestě a poslední lednový týden přinese konjunkci Venuše s Neptunem a následně i kvadrát Neptuna s Marsem ve Střelci, mělo by tedy dojít k výraznému zjemnění.

Krásný začátek týdne všem!

Zdroj: Reflexivní astrologie


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *