Aktuálně na nebi…

Nedělní úplněk ve Lvu
9.1.
O meditacích

Každý úplněk si brousí zuby na to, aby změnil náš život. Každý úplněk přichází s tématy, jež s námi silně rezonují. Každý úplněk objeví něco, co bylo skryté, potlačované a čeho jsme si nevšímali.

Tentokrát bude Luna ve Lvu a Slunce ve Vodnáři. A tak nás bude zajímat svoboda, samostatnost. Vlastní životní cesta, na které potkáváme různé lidi a spojujeme se s nimi, abychom některý úsek s nimi sdíleli. Bude nás jistě zajímat i to, jak dovedeme v životě vyjádřit to, co vidíme jako smysl života, to, jak bychom život chtěli žít. Po čem toužíme, k čemu směřujeme.Zároveň velmi ostře vnímáme kompromisy, zátěže a místa, kde nás cosi svazuje a poutá, nutí být neautentickými. Ztrácíme pak kontrolu nad cestou za tím, co považujeme jako smysl života. Jsme nervózní, jednáme pod tlakem a nejde nám milovat svět, blízké a sebe natolik, nakolik bychom si přáli.

Dnešek je tedy o meditacích na téma já a svět. Meditacích v klidu nitra, meditacích v pohybu, meditacích během akcí, na kterých nekontrolujeme, ale jen pozorujeme své projevy. Meditacích, během kterých se vidíme a přijímáme přesně tak, jak se i vidíme. Můžeme se vidět na pozadí vztahů, v nichž žijeme. Můžeme vidět svou stopu tam, kde za námi zůstává vykonaná práce. Můžeme se podívat dopředu na obzor a spatřit to, co nás čeká a sebe jak tvoříme svůj život.

No kdy jindy bychom se měli zamyslet a zasnít nad sebou, nikdo to neudělá lépe. Možná bude pak dnešek mezníkem. Každopádně najdeme k tomu Mars ve Střelci, který nám přihraje plány a vize. Venuše v Beranu v konjunkci s Chironem nám ukáže, co nejde a citlivě nás nasměruje tam, kde bude pro nás snazší cesta. Naopak Uran v Býku se dnes ukáže jako velký oportunista a raději bude odmítat vše slabé a nehotové a bude dost netrpělivý. Pokud budeme skutečně chtít něco prosadit, bude se tak hodit silná motivace.

Přeji nám inspirativní úplněk!

Ondřej Habr


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *