Aktuálně na nebi…

Pondělí 10. 2. – Luna v Panně první část dne v trigonu s Uranem v Býku, Slunce ve Vodnáři v sextilu s Marsem ve Střelci, Merkur v Rybách v trigonu se Severním lunárním uzlem v Raku, Venuše v Beranu nadále v konjunkci s Černou lunou (volně) a s Chirónem (přesně), odpoledne Merkur v Rybách v opozici s Lunou v Panně a večer trigon Luny v Panně s Jupiterem v Kozorohu.V pondělí hned krátce po půlnoci přestupuje Luna do svědomité a workholické Panny a ocitá se v trigonu s Uranem v Býku. Tento aspekt shodou okolností koreluje s médii avizovanou vichřicí a vrcholí kolem 6. ráno, není to ale aspekt nijak výjimečný a Uran navazuje trigon s Lunou každý měsíc.
V případě ČR je to ale poměrně trefa do situace.

Luna v Panně, svědomitá, pracovitá, kritická a analyticky založená v trigonu s Uranem v Býku získává na tempu i překvapivosti, tématem mohou být také nečekané náhlé zprávy, nebo řešení materiálních a praktických otázek.
Luna v Panně má potom blízko také k ekologii, zdravotnictví a obecněji ke všem typům analytických činností.

Během odpoledne se dostane do opozice s Merkurem v Rybách, což je aspektace velmi obětavá, vracející Merkur v Rybách do reality a do o něco přesnějších kontur.
Večer pak následuje trigon Luny v Panně s Jupiterem v Kozorohu, což je aspekt velmi pracovitý, cílevědomý, organizačně silný a precizní.

Zemskou Lunu v Panně potom ve zbytku konstelace doprovází Slunce ve Vodnáři v sextilu s Marsem ve Střelci, což je aspekt poměrně přímočarý, inicitativní a rázný, vnášející do konstelace o něco více liberálnosti a filosofičnosti.
Slunce ve Vodnáři, Mars ve Střelci i Venuše v Beranu jsou trojice, která si potrpí na přímočarost a nemá ve zvyku hrá složité hry, Venuše v Beranu je ale nadále umístěna až v agresivní konjunkci s Černou lunou a současně s Chirónem v Beranu. Zde se může připomínat otázka zdravé míry sebeprosazení, vzdoru i bezmoci.
Venuše v Beranu přináší nový temperament a iniciativnost, ještě den nebo dva jí ale určitě potrvá, než se vyváže z konfrontačních vazeb. Za konjunkce s Černou lunou v Beranu může být tématem boj, vzdor nebo neochota ustoupit, Chirón už může přinášet spíše otázky po příčinách.

Celou konstelaci doprovodí také Merkur v Rybách v trigonu se Severním lunárním uzlem v Raku, který připomíná, že je třeba pěstovat komunikační empatii. V souběhu se vzdorovitě a ukřiveděně postavenou Venuší mezi Černou lunou a Chirónem k tomu mohou být příležitosti.

Krásný začátek týdne všem!

Zdroj: Reflexivní astrologie


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *