Aktuálně na nebi…

Středa 12. 2. – Luna ve Vahách ráno v opozici s Černou lunou a Chirónem, během odpoledne a večera v opozici s Venuší v Beranu, Slunce ve Vodnáři v sextilu s Marsem ve Střelci, Venuše v Beranu prchá z přesné konjunkce s Chirónem, Merkur v Rybách míří do sextilu s Jupiterem v Kozorohu, Mars výhledově do kvadrátu s Černou lunou. Saturn a Pluto v konjunkci na 2, 5 stupně.
Poslední dobou mi hodně píšete, že konstelace letošní zimy jsou úmorné, často přímo krizové, i když zima není letos nikterak mrazivá.
Z astrologické perspektivy je zdrojem krizových momentů nebo „přitlačení ke zdi“ především přesná konjunkce Saturna s Plutem v Kozorohu, která představuje nejen zvýšenou tvrdost a v lepším případě realismus, ale také reálné limity, narážení na překážky, vyčerpání zdrojů, životní síly nebo finančních prostředků.
Pozitivní zprávou je fakt, že tato konjunkce se již brzy rozvolní a v polovině března ji vystřídá expanzivní konjunkce Jupitera a Pluta. Drtičku, nebo „lis na ovoce“, jak to dnes přesně charakterizovala paní Světlana, vystřídají expanzivnější momenty, opět se ale nedá čekat citovost nebo jednání plně v rukavičkách.

Dalším ohniskem zraňujících situací pak v předchozích dnech mohla být přesná konjunkce Venuše s Černou lunou a Chirónem. Ta se opět rozpouští, ještě v noci a zítra ráno ale najdeme společenskou a provztahovou Lunu ve Vahách v přesné opozici s Černou lunou a Chirónem.
Kdo si přivstane, může z astrologického pohledu očekávat pocity rozbolavělosti, narážení na utrpení nebo minimálně různé útrpné momenty. Vztek Černé luny v Beranu v jednom balíčku.
Druhá část dne se pak jeví už mnohem klidněji a prim může hrát estetická stránka věcí – Luna ve Vahách se ocitá v přesné opozici s Venuší v Beranu. Dále může být polarizováno na ose My a potřeby páru vs. Já a moje individuální potřeby.
Luna ve Vahách by každopádně měla otevřít téma vztahů i společenských setkávání, stejně jako témata spojená se spravedlností, bezprávím nebo estetikou.
Společenskou kovanost a šarm lze očekávat zejména odpoledne a večer.

K plynulému chodu událostí by nadále měl přispívat dynamický a energický sextil Slunce ve Vodnáři s Marsem ve Střelci, Mars se ovšem v druhé polovině začne dostávat do agresivního a popudlivého kvadrátu s Černou lunou a koncem týdne se nachýlí k přestupu do znamení Kozoroha.
Kdo má důležitá zařizování, měl by je ideálně vyřešit do konce tohoto týdne, protože v noci z neděle na pondělí Merkur zastavuje a obrací se do zpětného chodu, což může přinést mimo jiné zmatky a stagnaci v komunikaci a dopravě.

Ale to už předbíhám…

Krásnou středu všem!

Zdroj: Reflexivní astrologie


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *