Aktuálně na nebi…

Venuše vyšla z tajemné konjunkce s Lilith na začátku Berana a vstoupila do kvadrátu na Lunární uzly. Venuše v Beranu, to je láska tak tvrdohlavá a připravená čelit všem překážkám, že málokdo odolá jiskřivému okouzlení a touze ihned prosadit to, po čem doopravdy touží a co je nové a čerstvé a po všech stránkách úžasné.
Ovšem je tu ten kvadrát na Uzly a fakt, že Luna je už třetí den v protilehlých Vahách, dnes odpoledne navíc zalaškuje s Kozorožským masakrem.
Ať děláme co děláme, vrací pocit že to není dost, aby nás to udělalo skutečně šťastnými. Může se objevovat bezdůvodná nespokojenost a až vztek na to, jak jsme nemilovaní, či jak málo umíme milovat a jak naše realita neodpovídá ideálu. Takový vztek se může schovat za leccos, například za přejídání se sladkostmi, či nespokojenost se svou krásou, světem, nedostatkem a podobně…

S Marsem na konci Střelce, Sluncem ve Vodnáři a Merkurem, který v Rybách roluje do konjunkce s Neptunem se rozhodně nedá říci, že by tyto dny přály Venušiným touhám hrnout se do nějaké akce, což její náladu nevylepšuje.

Nyní si lze dobře všimnout toho co nám chybí a co potřebujeme a není slučitelné s naším štěstím, abychom dělali kompromisy s šedí tohoto světa a odepřeli si to. Také je tu příležitost smířit se s tím, že vše má svůj čas a nebudeme to mít hned. A ten kompromis skřípe.-)

Venuše je v Beranu osamělá a jaro je daleko, nicméně Jupiter vstupuje do sextilu s Neptunem, což je ,andělský‘ aspekt, který bude provázet v návratech skoro celý letošní rok.
Díky tomu je tu příležitost pocvičit se v důvěře nechat plynout existenci samostatně kupředu, zatímco cítíme a nepřehlížíme, co doopravdy chceme a po čem toužíme. Tak jemně otáčíme kormidlem našeho života, za stálého plynutí s jeho proudem a vyvažování všech pro a proti a s důvěrou, že směřujeme k tomu, co doopravdy chceme, i když to tak místy moc nevypadá a proplouváme hrozivými útesy.-)

Aspekt v mnoha případech přinese štěstí a to nejen na duchovních cestách, ale zrovna tak může svést i k iluzím, protože jen plynout a důvěřovat bude snadnější, než jindy.)
V každém případě, v těchto dnech může jeho aktivující se účinek pomoci překonat nejednu nepříjemnou chvilku..

Přeji vám krásný den

V

Zdroj: Juliina Astro

 


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *