OM Namah Shivaya

Om Namah Shivay [Óm Namah Šivája]

Milí přátelé, náš vnější život může být velmi bouřlivý, ale slova manter nás mohou vést tak, abychom uprostřed bouře dokázali vše přijímat s porozuměním a klidem. Říká se, že znát správnou mantru a její použití znamená znát svoje Já.

Při příležitosti  nadcházejících oslav Maha Shivaratri je vhodné zpívat mantry vztahující se k Šivovi.

Mantra Óm Namah Shivaya v sobě nese mocnou očišťující energii. Je to oslava Boha Šivy,  který je „ničitelem“ světa, ale představuje zároveň nejvyšší dobro. Ničí a přetváří.

Prastará  sanskrtská mantra Om Namah Shivaya znamená: ctím Boha v podobě Šiva nebo ještě jinými slovy : Óm, skláním se v úctě před Šivou, vnitřním Já. Vyjadřuje, že všechno co se děje má počátek u Boha. Někdy se jí říká mantra vykoupení.

Zpěvu mantry bychom se měli věnovat aspoň 20 minut, nejlepší ale je když tuto matru necháme vibrovat ve svém srdci a v každé buňce našeho těla po celý den.

Na začátku zpívání či opakování mantry je potřeba zaměřit pozornost vědomí do svého srdce. Mantra nás přivede zpátky k přítomnosti, k tomu, co je nyní. A v nyní najdeme svou duši i Boha.

Opakujte mantru s úctou a nechte ji proniknout do svého srdce, do svého nitra. Uvědomte si vaše nitro – je to Boží forma ve vás.
Shiva je nejvyšší realitou. Symbolizuje vnitřní Já, které zůstává zachováno, i když vše skončí.

Milí moji, nechť nás Bůh skrze tuto mantru osvobodí od všeho, čeho už nemáme zapotřebí! Nechť se tak stane!

S láskou,

Sofie Natarani


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *