Aktuálně na nebi…

26 a 27.3.2020

Venuše v Býku vstupuje do trigonu s celou novou formací ,kozorožského masakru‘. Ta v tuto chvíli čítá Jupiter, Pluto, Mars a Saturn. Do Býka vstoupila také Luna, která se setká dnes kolem půlnoci s Uranem.
Silně obsazený zemský živel spolu s poněkud chaotickým ale intuitivním Merkurem vybízí k tomu, pokusit se v té informační kaši, co nás obklopila, vyznat prakticky – a tak se na to dnes zaměřím.

Co se týká ekonomiky a naší celkové stability, to co se stane dnes v noci může jemným naznačením poukázat na to, co by se mohlo stát o – a po (apo:-))Vánocích a jak tomu nejlépe předejít, využít toho k dobrému, apod, pokud budeme vnímaví a realističtí.

Doba až do úplňku Úplňku je obtížně prakticky uchopitelné období. Novoluní v kvadrátu na Lunární uzly předurčilo dva týdny, kdy si svými rozhodnutími budeme mít tendenci spíše škodit. Propaganda bují natolik, že už člověk opravdu nemůže rozumem rozeznat, co z toho co čte a slyší je pravda. V různých patrech společnosti se to chová všude stejně, ačkoliv se pracuje na různé úrovni informovanosti. Chudák virus se stal nástrojem tolika individuálních mocenských zájmů, že se mu z toho musí točit hlava.

Venuše v Býku je však naladěna velmi dobře a my se díky tomu chceme mít fajn, stát nohama na zemi a věřit stabilním řešením a východiskům, jednoduše proto, že máme svůj život rádi.

Protože Venuše míří primárně do trigonu s Plutem, bude tu nyní zřejmě velmi dobrá příležitost pro dlouhodobé investice i spekulace. Veškerá výše popsaná logika aspektů ovšem vede k tomu, že spolehnout se vyplatí spíše na špatná rozhodnutí a přehnaný optimismus druhých a nevěřit žádným ,zaručeným‘ informacím, které se dočteme.

Tedy lze celé téhle protichůdnosti využít, když člověk nyní investuje do prověřených věcí, které odolají přílivům a odlivům různých druhů hysterie, byly tu a budou. Pokud to co děláme a máme má stabilní základy, je to k něčemu prakticky užitečné a máme to rádi, je radno se toho držet a zbytek nechat koňovi.

Na základě výše popsané logiky se domnívám, že se ohavně praktický pan předseda vlády nyní udělal daleko horší rozhodnutí, než si asi myslí.
Trh je v těchto dnech přehnaně optimistický na to, do jakého průšvihu se dlouhodobě řítí, jen to bude chtít trochu železných nervů, pokud si na to člověk vsadí, protože v létě se vše vrátí málem do starých kolejí. Nicméně v horizontu jednoho roku ekonomický Korona skeptik chybu zřejmě neudělá.
Zbabělý politik to cítí jako úhoř a snaží se zásobit a vyhrát, místo aby si uvědomil, že nejhorší ekonomický průšvih přijde za rok a pokud budou tou dobou lidé zatíženi placením dluhů z jara 2020, padne mu to tu daleko spíš celé na zadnici způsobem, který nepřečká.
Zvýšená represe má svůj stín a to je občanská neposlušnost/pohodlnost v rozsahu, který by mu mohl jednou značně přerůst přes hlavu.

Hlavní pravidlo krize je, že není důvod k panice. Panika vytváří problém. Je potřeba se pevně posadit na zem a nehnout se ani o milimetr a přečkat všechny veletoče propagandy a kdovíčeho, co se v následujícím roce ještě přižene. Tak se člověk vyhne tomu, aby dělal hlouposti a naopak nejspíš zcela přirozeným procesem získá na tom, že je ostatní udělají, viz výše.

Naše západní civilizace se ukotvila ve vzduchu a je třeba na mnoha místech žuchnout na zadnici. Jedni se po takovém žuchnutí rozesmějí, jiní rozpláčou. To záleží na tom, jestli to tu máme rádi, nebo ne..a taky, jestli máme ve sklepě dost uhlí a brambor na zimu.

Mluvení a řešení nevyřešitelného je nyní ztráta času víc, než kdy jindy. Daleko spíš je na čase zasadit do země semínka, která odolají vnějším hloupostem….

Přeji vám pevné nervy a čistou mysl odolnou virovým nákazám všeho druhu.

V.

Zdroj: Juliina Astro


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *