Aktuálně na nebi…

Letní Slunovrat

Letní Slunovrat nastal 20.6. ve 23:43, na přechodu znamení Blíženců a Raka. Nad ránem, na nultém stupni Raka, pak proběhne prstencové zatmění Slunce. Vyvrcholí před 7 hodinou ranní, spolu s Novoluním.

Je to na dlouho poslední zatmění se Sluncem dotýkajícím se Raka a jako jedno ze znamení, předznamenává poslední půlrok dlouhé a náročné etapy. Přichází příležitost postavit se nově ke starým problémům a rozpustit je navždy. Tak jako v období začátku první světové války s masakrem na opačné straně téže osy (Rak/Kozoroh), končí tu letos mnoho starých rodových témat a přetváří se v nové výzvy. Je na nás, v jaké a jak – jisté je, že stejné už nebudou.

Technicky je dnešní zatmění prstencové, ale zákryt Slunce s Mesícem je tak přesný, že se bude ve vizuálním efektu blížit zatmění úplnému. Potrvá jen půl hodiny.

Z konce Ryb po tomto jedinečném Slunovratovém nebeském úkazu chňape svými chapadýlky protivná hvězda Scheat. Koncem Ryb právě prochází Mars, což nasvědčuje riziku náhlé přírodní katastrofy spojené s vodou. Kritický je tento víkend až období do 27.6..
Týká se to především míst, kde bude zatmění pozorovatelné: v Číně, Tibetu, centrální Africe a v Pacifiku.
Ryby souvisí také s tématem infekčních nemocí, což by mohlo a nemuselo mít v tomto kontextu nějaký nový význam.

Letní Slunovrat je díky Novoluní začátkem velkého čištění, které vyvrcholí Slunovratem zimním. Jako by letos země hlouběji vydechla, než obvykle.
Pro sladění se s dechem země jsou Slunovraty jedinečnou příležitostí, kterou je škoda promarnit.
Propojit zdroj své mysli s citem – a cit s životem na zemi, nebo-li zrozením, plozením a umíráním. Je to tak málo a přitom vše, co člověk potřebuje ke spokojenému a přitom hluboce spirituálnímu životu. Málo kdy si toho jde lépe všimnout a důvěřovat, než nyní a navzdory všem okolnostem.

Pokud dnes ráno z hloubi duše vyslovímě přání od něčeho se osvobodit, zřejmě se nám to do roka povede.
Ovšem je třeba důsledně zvážit, za jakou cenu. Pokud máme sebemenší pochybnost, je rozumnější jen naslouchat přírodě, plynout s jejím dechem a do ničeho se nehrnout. Rozhodnutí v takto silných okamžicích nebývají vratná.

Přeji vám krásný sváteční den.

V.

Zdroj: Juliina Astro


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *