Aktuálně na nebi…

Čtvrtek 2.7.2020
Saturn vstupuje do Kozoroha (znova!)

Navečer se Saturn po několika měsících ve Vodnáři dostane znovu do Kozoroha a setrvá tam do poloviny prosince. Ještě si musíme něco rozmyslet, sděluje nám. Je před námi celkem důležitá změna. Bude asi dost velká, proto ta několikatiměsíční příprava. Věci musejí uzrát. Jsou složité, potřebujeme si je uvědomit. A nachystat se tak, abychom se odvážili. Na té společenské rovině trochu přituhne. Z konce zimy a začátku jara víme, co rozhodně nechceme a nyní to konfrontujeme se současností. Zpočátku budeme asi dost nesmlouvaví, pokud ale něco na první dobrou odmítneme, zjistíme, že ne tak úplně nakonec s vyjádřením souhlasíme a tak ve druhé fázi podnikneme vstřícné kroky. Je to složitý tanec činů a emocí, za kterým je kupodivu srdečnost …

A prázdniny běží … Včerejší vtipná kombinace Luny ve Štíru a konjunkce Slunce s retro Merkurem v Raku uvedla do činnosti dosud skryté procesy a mechanizmy. Zdá se, že jsme se rozhodli netrpět a neděla nikomu kašpary. Konjunce Pluto – Jupiter v Kozorohu z nás udělala pagmatiky. Kdepak, todle léto nebude o romantice, ale o algoritmech přežití. Budeme chytat základní vzorce fungování a nebudeme moc hledět na poezii. Snad časem. Uvidí se, co přinese račí úplněk za pár dní.

Aktuálně to nemají ani dobré vztahy, natož partnerství a rodiny. Chiron v Beranu v opozici s Juno ve Vahách se dost hádají. Pravděpodobně si vyjednáváme podmínky, za kterých ze vztahů, svazků a smluv obecně vystoupíme nebo za jakých vstoupíme (co si dovolíme, co dovolíme našim protějškům). Ne, nejsme hraví, jsme spíš draví a jakoby se bojíme, aby nám někdo neuškodil.

Navečer se k takto namíchanému lektvaru přidá i opozice Luny ve Střelci s Venuší v Blížencích. Nebudeme se chtít domluvit a schůzky nebudou příslibem čehosi příjemného. Sejdeme se, i virtuálně, proto, abychom vyslovili své podmínky smlouvy, kterou časem v nějaké formě uzavřeme (a to si buďme jisti, pokud jednáme, spojení bude).

Vypadá to na první pohled, že jde dneska o důležité věci, časem se ale ukáže, že jsme si jen potřebovali říci své a udělali tak prostor pro budoucí sblížení, aniž o tom aktuálně víme.

Text: Ondřej Habr

Foto: Gretchen R Gusky


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *