Lví brána 8.8. 2020

Sluneční energie vrcholí. A jako každý vrchol, i ten letní v sobě nese zárodek nadcházejícího pádu do zimní temnoty. Má určitě smysl, když takový okamžik nepromarníme v radovánkách s trochu už nahnívající příchutí, ale prožijeme ho vědomě a naplno.

Zatímco ještě včera bezstarostný hospodář popíjel s přáteli a radoval se z krásného léta, dnes se jeho nálada jako mávnutím proutku pozmění, mlčky hledí kamsi k severozápadu a skrz mráčky obav v duchu odhaduje, kolik sýpek letos asi naplní úrodou a zda už plody nepřezrály…A přestože je mezi námi málo soběstačných zemědělců, tyhle po věky zakořeněné přírodní cykly v nás zkrátka pracují.

Internetem se šíří (jako každý rok) zkazky o transformační Lví bráně 8.8., kterou je třeba projít hrdě a beze strachu.
Letos je pro takový koncept krom výše uvedeného ještě o jeden rozumný důvod navíc, protože Luna vstoupila do Berana. Ohně a s ním i ryzí vůle je v atmosféře tedy opravdu hodně. Možná skoro až moc a tak vzniká riziko, že na prahu letošní Lví brány cosi uhoří.

Ve Lvu je tradičně nejlepší nechat shořet naše přebujelé ego a jeho choutky, zaměňovaná za veliké ideály platné pro všechny. Samozřejmě kde jinde, než v okázalém očistném ohni. Panovník se stává osvíceným, až když najde krom odvahy i skutečnou pokoru, aniž by přestal být akceschopný. Je o tom koneckonců mnoho pohádek..

Letošní podzim přinese střet s apatií hnout svými záležitostmi kupředu, protože očekávání nebyla naplněna tak, jak jsme si představovali. To pak svádí k projekcím do okolí, které mohou potenciálně přerůst až v určitou brutalitu.
Všechna témata uplynulých dvou let už jsou na stole, ovšem zbývá pár posledních kapek, jimiž přeteče nejeden pohár a přinese to se zimou ještě překvapivé výsledky.

Možná už teď cítíme závan blížící se apatie a nechuti podnikat další aktivní kroky ve starých záležitostech, měly by být už dávno přece vyřešeny, všechny karty leží na stole, ale stále něco chybí, co je třeba najít, či se pro to vrátit, aby se dala zahrát poslední hra.
Kozorožský masakr vchází do své finální,psychospirituální krize‘, tmy před rozedněním, kdy to bude asi místy vypadat, že řešení se neobjeví už nikdy – přitom je na dosah ruky blíž, než kdy předtím.

Určitě má smysl zmínit velkou Lví pravdu, že nejrozumnější je postavit se nyní tušené budoucnosti čelem, s odvahou a optimismem tvořit svůj život. Ono stejně letos všechno nějak dopadne, i kdybychom se třásli strachy jako pražský krysařík. Tak proč se rovnou nevydat královskou cestou lásky a odvahy?
To, jak přes všechny překážky a nechuť ukončíme staré, se výrazně podepíše na tom, do čeho se po Vánocích – se dvěma klíčovými planetami už konečně ve Vodnáři – probudíme.

Dnešní kroky však budou a mají být především symbolické.
Kulminující letní období provází i vrcholící Lví lenost. Lev si však může odpočinek a jistý odstup od drobné reality dovolit a je to tak v pořádku, nyní síly koncentrujeme, vyzařujeme a zdravě směrujeme. Do 14.8. včetně je záhodno dát vědět o našich nových plánech a projektech. Na mravenčí práci bude čas potom.

Přeji nám všem smělý a neohrožený průchod Lví branou a pořádný doušek silné a chladivé pokory na cestu…

V.

Zdroj: Juliina Astro


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *