Aktuálně na nebi…

19.8.2020

Novoluní za Rozbřesku

19.8. ve 4:30 ráno se odehraje, pozdně Lví‘ novoluní na Sabiánském symbolu ,Rozbřesk‘.

(Zvěřejňuji předpověď o den dřív, protože energie novoluní už je ve vzduchu a Merkur přešel přes Slunce, čímž lecos odstartoval.)

Jak víme, horoskop novoluní provází následující dva týdny do úplňku. Můžeme tedy odůvodněně očekávat, že se nám v příštích dnech (i týdnech) na mnoha úrovních rozbřeskne, Lví vůlí se od čehosi oprostíme a tak posuneme náš život o očekávaný krok dopředu. Kdo žádný posun neočekává, může být mile překvapen, případně zaskočen.Merkur předběhl Slunce. O slovo se přihlásí hlavně témata a projekty, které jsme zanechali kdesi u bran prázdnin na konci června/začátku července.

Ctěný hostitel novoluní, 26.stupeň Lva, je v kvadrátu na hvězdu Algol, poněkud strašidelné očíčko Medůzy. Příběh těchto dnů to obohacuje o značný energetický potenciál.
Vliv Algolu je radno nepodceňovat, podněcuje chuť přehnaně riskovat v opojení egoistickým pocitem, že ,temnota‘ je jednou provždy pryč a nic nás neohrožuje. Nepřítel bývá nejsilnější tehdy, kdy věříme, že máme vyhráno; pokora a opatrnost jsou nejlepší prevencí problémů s Algolem.

Pomalé planety jsou retrográdní a tak směřujeme směrem do minulosti a do hloubky, revoluční postupy mají šanci být implementovány až po vánocích, současnost přeje tradičním, osvědčeným řešením.
Je otázka, jak se s tím v třaskavě martické atmosféře umíme smiřovat, represe i byrokracie se může setkat s tvrdým odporem a nechutí. Mars nabíhá do kvadrátu se Saturnem. Jakákoliv další polarizace názorů v takové atmosféře bude jen na škodu. Lev se umí povznést nad ,prudu‘ s velkorysostí, tak směle do toho. Celosvětově by to byl velmi novátorský přístup a s respektem ke staré královské tradici, koneckonců…

Ještě i další účinné východisko se tu nabízí a sice sextil Venuše a Uranu slibuje pro příští dny zdroj umělecké inspirace, ba i provokace. Dobře se můžeme trefit do toho, co se lidem v daný čas líbí, i když je to poněkud kontroverzní.
Tatéž kvalita se hodí, když chceme originálně vyjádřit své city. Možná ty, které se hlásily o slovo už na konci června…
Z tenze uměním, humorem, tvořením a láskou, místo bojem. – To je hezké bojové heslo pro tyhle dny…

Nějaká překvapení spojená se silnou demonstrací vůle a odporu by nás mohla čekat i celosvětově, ale stejně tak i prozření, která potěší a do budoucna přivodí větší změny.
Je tu rozbřesk.

Přeji vám naplno prožité novoluní!

V

Zdroj: Juliina Astro


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *