Poslední zářijový víkend a Váhy

 
Slunce v úterý vstoupilo do Vah. Technicky se tak dostává do kvadrátu s ostře sledovaným Kozorohem. Aspekt bude dozlatova vypečený až v polovině října, ale poznamená celý Váhovský čas.
Letošní osa Váhy/Beran je tak velmi zatížena a proto to obecně nebude lehký měsíc. Na druhou stranu, misky Vah jsou misky Vah a kde vznikají problémy, vznikají současně i nové příležitosti.
V přísvitu končícího Kozorožského masakru se rodí nové vize a zapouštějí první kořínky. Beran a Váhy jsou znamení, která vždy vsadí na růst. Beran sebeprosazením, Váhy spoluprací, domluvou.
Klíčová výzva těchto dní je, umět se sami na sebe podívat očima druhých, ale nepřehánět to, neztratit svůj směr a naopak, neprosazovat sobecky jen svou, světu navzdory.
V předvoji si Váhovskou kvadrátovou zkušeností právě prošel Merkur a viděli jsme, jak to byl třaskavý týden. Dnes (v pátek) Merkur potkává v opozici Lilith, tím jeho pouť Vahami pomalu končí, bude již jalový a může se stát, že to co mělo být v pátek dokončeno se protáhne až do pondělí, nebo do přinejmenším do neděle.
Hrozí taky různé výpadky soustředění, blackouty v domluvě, kdy naprosto není jasné co kdo říká a kam to směřuje.
Nejkrizovější bude páteční večer, pozor na konflikty.
Tehdy nás čeká konjunkce Saturnu a Luny na konci Kozoroha. Může se objevit smutek, frustrace, nepříjemné emoce v souvislosti s omezeními na hmotné úrovni, i s těmi jen zdánlivými, výtržnosti, nešťastné události na cestách a nejen na nich.
V sobotu se probudíme už s Lunou ve Vodnáři, což dodá nadhledu a páteční chmura bude za námi. Mnoho starostí, které přinesl uplynulý týden, najednou půjde vyřešit jednoduše tak, že je necháme koňovi. Po celý den bude ještě jalový Merkur, tedy mohou dopadnout do reality různá sdělení a plány, ke kterým se dávno schylovalo, ale nic nového už nevymyslíme, ani nepropojíme.
Merkur vstupuje do Štíra v neděli dopoledne a komunikace se znovu zdárněji rozjede, kvadrát do Kozoroha bude definitivně zažehnán. Merkur ve Štíru má sice sklon k experimentům za hranu, uvést druhé do rozpaků je málokdy snazší, avšak myšlenky bude snadnější dotahovat, jít v tématech do hloubky a také se po tom chaotickém uplynulém týdnu někam fakticky dobrat.
Nedělní ráno bude provázet třaskavý kvadrát Luny a Uranu, ale neděle má v kontextu těchto podivných časů docela dobrý potenciál. Lunu podpoří Slunce a tak se může ukázat, že leckteré hysterické projevy jde vyřešit a kompenzovat, jen když se trochu chce a nechybí pochopení. Navíc, Venuše ve Lvu už tou dobou očichává trigon s Marsem v Beranu, což je jedno ze světýlek na podzimním astrologickém nebi, která se nás chystají potěšit naplno po neděli.
Byl to poněkud šílený týden, ale naštěstí jde astrologicky popravdě říci, že to tentokrát někam povede. Přibližně 5.10. se letadlo našich osudů konečně rozjede na ranvej směrem na cestu k novému, aby s nějakým tím rachotem motorů, obavami a odpadáváním posledních zbytečností zbytečností opustilo destinaci s pracovním názvem ,Kozorožský masakr‘, ve které se plácáme už dva roky. Ti, kdo je neproflákali, nakonec sklízí tvrdě zasloužené ovoce. Možná je důležité, že ono je to ve výsledku už jedno, za jakou cenu…před námi je budoucnost.
Přeji vám krásný víkend i Váhy,
V.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *