Aktuálně na nebi…

Kdo chvíli stál, již stojí opodál

Otvírám oči do tmy v pět ráno. Vstávat se mi nechce a ani to nedává smysl, ale nějak mnou prostupuje pocit, že je škoda spát, když přece můžu vstát a udělat tolik užitečných věcí. Ježíši, ale vždyť je neděle! Tak mi snad hrabe? To nevylučuju, každopádně astrologickým důvodem nastavujícím podmínky pro tuto a podobné situace je dnešní přesný kvadrát Slunce k Saturnu. Povinnost volá, a i kdybychom neměli na práci nic extra kritického, dodáme zdání důležitosti i naprostým trivialitám.
Člověk může přece vypadat výkonně, zodpovědně a nepostradatelně, i kdyby si měl jen vytáhnout šuflík z kuchyňské linky a začít do zblbnutí leštit zcela čisté a umyté příbory. Případně u toho ještě zlehka pohrdavě odfrkovat, jakože „jak je vůbec možné, že to ostatní nevidí a takovou špínu tolerují“!  Matně se mi vybavuje ilustrační zkratka z doby, kdy jsem ještě žila v korporátu a kolegové v duchu saturnské krize kráčeli i na záchod s notebookem pod paží, protože kdo chvíli stál, již stojí opodál a co kdybych byl zrovna v inkriminovaný moment povolán k záchraně světa!

Tenzní vazba mezi Sluncem a Saturnem nám zkrátka připomene, že máme-li mít pro společnost vůbec nějakou hodnotu, musíme si ji zasloužit. Odpracovat. Vydřít. Dokázat. Potvrdit svými výsledky. Netřeba dodávat, že jde o přesvědčení bludné, ale jak víme, blud je záležitost nevývratná, logicky dokonale argumentovaná, až na to, že stojí na zcela mylném tvrzení. Přesto dnes budeme mít tendenci tomuto přesvědčení podléhat, samozřejmě v různé míře. Ti z nás, kdo jsou v podobném duchu nastaveni celoživotně, to znamená ti, kdo mají v nativu tvrdé vazby Saturnu k osobním planetám, si to sjedou natvrdo a ukáží nám, jak zatnout zuby a překonávat překážky. Rození salámisté budou proces sledovat z pohovky a nechápavě kroutit hlavou, my ostatní uvidíme, nakolik nás to dostane.

Den je bezpochyby nastaven k vysokému nasazení a výkonu. Dotlačí nás k dokončení úkolů a dotažení otevřených projektů, alespoň dílčích. Doprovodnými jevy bývají malomyslnost, únava a vyčerpání, ať v rovině fyzické, psychické, emoční či jiné. Jde spíš o energii solitérní, neočekávejme velké družení, a pokud se přesto s někým sejdeme, naše setkání bude mít daleko spíš poučný a výchovný charakter než by hýřilo čirou radostí. Samozřejmě se ale dostáváme k dospělému, zralému přístupu ke všem záležitostem, jichž se aktuální kvadratura dotýká. A když budeme mít kliku, i k restrukturaci principů svého jednání.

Kvadrát Slunce – Saturn je záležitostí několikadenní, včera nastupoval, dnes vrcholí, zítra dojezd, pozítří se oklepeme a Slunko si na posledních stupních Vah konečně oddychne. Končí tím zároveň jeho náročná konfrontace s transformačními planetami v Kozorohu. To znamená, že co do intenzity prožívání a nároků na vědomé přenastavení parametrů naší reality bude příští týden o něco volnější než týden uplynulý. Neslibuju, že to bude pohoda jazz, neslibuju, že se rázem vyřeší všechny dlouhodobě rozehrané problémy, jen do toho zkrátka nebude nuceni tak bušit.

Klára Koničarová, www. astropsychologie.cz


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *