Aktuálně na nebi…

19.10.
Vyhlídka na následující dny směrem od pátečního Novoluní a trocha Lilith v Býku.
Bohužel jsem se na konci týdne nedostala k psaní. Novoluní předznamenává následující dva týdny, proto má smysl předpověď ještě dohnat.
Novoluní se odehrálo na Sabiánském symbolu ,,Motýl s třetím křídlem na levé straně.“
Takový motýl je bezesporu unikátním a úzce specializovaným dílem přírody. Ačkoliv mu křídlo může při některých činnostech komplikovat život, v jiných ho může nečekaně usnadnit, ba i zachránit. Levá strana symbolizuje levou hemisféru, tedy intuici.

Je těžko říct, zda originální mutace vznikají jako reakce na nějakou poptávku, či nejprve vzniknou a pak dají svému životu smysl. Ať už byla dřív slepice a nebo vejce, jisté je, že bez anomálií by byl svět o hodně víc šedý a mnohá originální, ba možná i geniální řešení a příběhy by bez nich nikdy nespatřily světlo světa.
Ovšem proti lidem má motýl tu výhodu, že se za své neobvyklé křídlo nestydí, nechtěl by být správno-křídlý dle normy, protože nikdy neřešil, jak si stojí jeho sebevědomí.
A to je dost důležitý rozdíl, protože Lilith tento týden vstoupí do Býka, a její sestra pravá Lilith ho obletuje už nějaký měsíc.
Jsme nuceni přehodnocovat základy, na kterých stojí naše sebevědomí, sebehodnota, i hodnota našeho majetku. Obvykle jsou s tím spojené materiální ztráty, nejistota ohledně bydlení, ale i nejistý pocit sebe sama v těle.
Lidé s výraznou Lilith v Býku často touží být někým, kým nejsou a dokáží utratit spoustu peněz za to, aby to tak vypadalo. Snadno skončí v dluzích, protože žili ve vypůjčené identitě a Lilith jim to nedá zadarmo.
Pak obvykle následuje psychologický únik do protilehlého Štíra a tedy očekávání nějakých hluboce transformačních východisek z lapálie, ovšem jsme v Býku a přijdou zase především nudné složenky, případně hlad. Je také smutný fakt, že světovými hladomory se Lilith v Býku vine jako červená nit.
Primární problém tu není hospodaření s penězi, ale sebe-hodnota a její poněkud drastické zkoumání metodou na způsob trhání nožiček brouka. Odtud je třeba věc napravit, jinak se problémy vrací.
Pravidla pro používání následujících 11 ti dní (které zbývají do úplňku) tedy vidím tak, že si máme uvědomit kdo jsme a vážit si toho.
Tak si snadněji všimneme třetího křídla, oné specializované ,úchylky`, která nás umí podržet v kritických časech, zatímco jindy je dost možná k ničemu. Jestliže ovšem svůj jedinečný potenciál odmítneme uznat a ohodnotit a místo toho si budeme půjčovat na status a image, kterou reálně nemáme, obrátí se proti nám Lilith v Býku i novoluní, které proběhlo v kvadrátu na Saturn. To může přivodit ztrátu kontroly nad svými záležitostmi, zmar i pocit, že jsme přebyteční exoti, puchýře na tváři světa.
Venuše je krásně postavená, začátek týdne má velký potenciál co se týká obnovení víry v lásku, sebe sama, svou práci a hodnotu, i to naše třetí, hluboce intuitivní křidýlko. Nepromarněme ho. Těžko na cvičišti, lehko na bojišti, drsný přelom roku je za humny a teď je nejlepší čas se na něj připravovat. Je jen málo karet, které by ještě nebyly na stole. (I když mohou překvapit.🙂. Ale jak s nimi zahrajeme, to je opravdu jen na nás.
Hezké dny
V

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *