Aktuálně na nebi…

Skoro přesně v šest ráno se setkávají Slunce s Lunou na 24. stupni Kozoroha. V konjunkci s nimi je i Pluto. Dalším silným aspektem je kvadratura Merkuru s Uranem.
Co sděluje kozoroží nov? Konec hrátek, teď je potřeba se soustředit. Hledejme pravidla a nástroje, se kterými se dostaneme k tomu, co jsme si vytkli jako cíle. No možná jsme je nevytkli, ale jdeme k nim. Možná jsme si neuvědomili, že to jsou ony, ale už je pomalu čas běžící procesy takto pojmenovat.

Události točící se kolem novu nás směrují k tomu, abychom začali sebe brát vážně. Měli k sobě úctu a dovolili si projevit respekt. A abychom nedělali tak nic nahodile a ani zbytečně. Měli bychom být jednoznační. Měli bychom umět převzít svůj osud do vlastních rukou. Jinak to udělá někdo za nás. Nebo tak učiní okolnosti, se kterými se už měsíce postrkujeme a potýkáme.
Nov v Kozorohu je o odpovědnosti. Ale především o té, kt. máme sami k sobě a k těm co jsou kolem nás. Kozoroh často a rád hovoří o budoucnosti. A tak bychom si ji neměli představovat jako mlhavé cosi na prahu léta. Stojí za to na chvíli zaostřit a říci si pár slov, několik vět o tom, kam bychom se měli dostat a co pro to máme udělat. Princip Kozoroha se týká ukotvení a my nemůžeme pevně stát, pokud připouštíme v našich životech víc nahodilosti, náhod, jinakosti a vnějších zásahů než je zdrávo. Je ten správný čas k tomu, abychom řekli, co chceme a co nikoli. Takto striktně nás nutí jednat Pluto. Je doba, v níž vše jen vágně nadhozené nemá takřka žádnou cenu, je čas, v němž nabídka je jen možností, nikoli cestou k uskutečnění. Současnost je na nás silně nastoupila a tak si doba žádá silných mužů a žen. Teprve pokud disponujeme silou, můžeme podpořit, ochránit, pomoci. Můžeme pak dokonce, když na to přijde, projevit i vlastní slabost a ji si dovolit a připustit.
V čase Kozoroha jsme literárně řečeno nejvíc v hlavě. Jasně, venku je zima a spousty sněhu a tak nemá cenu zbytečně někam chodit. Počasí nás vede k tomu, abychom se soustředili na to, co je nejdůležitější a nám nejdražší. Je doba plánů, chystání a příprav a také silných činů.
Poněkud nám tu komplikuje situaci nabíhající kvadrát Uran – Jupiter, jenž bere naději z křídel a který ukazuje, jak je velmi lehké otočit o 180 stupňů. Z pozitiv jsou negativa a naopak, lehce se mění postoje a žádný z nich není stálý. Buďme tedy aktivní, ale počítejme s tím, že se situace může ještě několikrát změnit.
Kvadrát Merkuru s Uranem platí jen pro dnešek a ukazuje nám, jakou roli mají v našem životě slova, věty, řeč, informace, myšlení a nápady. Možná právě dobře podaná informace, slovo vyřčené v tu jedině správnou chvíli, originalita myšlenky a síla slova dovedou pohnout světem, situací, vztahem, naším životem.
Je nov, jsme tedy příliš daleko od toho, abychom viděli výsledky nebo dokonce cíle našeho jednání. Trochu hrajeme naslepo, ale přesto bychom neměli nic vzdávat. Aktuálně stavíme základy, měníme vlastní svět a tím přesvědčujeme okolí i svět o tom, že něco chceme, potřebujeme a myslíme vážně. Pokud toto není podnět k novým přístupům v jednání, tak aspoň slouží k silnému zamyšlení.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *