Aktuálně na nebi…

 
3.máje
Nebe na Zemi?
Dnešní Luna ve Vodnáři nás buď přivede na nové myšlenky a nebo zvýrazní to, co je pro nás už teď důležité. Vrhneme se tak všechno nové a zajímavé, podíváme se na běžící procesy z nových úhlů pohledu. Nebo zesílíme a zintenzivníme naše akce. V obou případech nám totiž na něčem záleží. Záleží nám na tom, abychom byli ve hře, aby naše postoje a názory byly přijaty nebo aspoň registrovány. Nikdo nechce být sám, nikdo nechce dlouho zůstat bez zájmu těch okolo. A tak volíme cestu spolupráce a velkorysé podpory nebo cestu zvýraznění svých vlastností a přínosy pro okolí. Rubem procesů může být ostentativní vyjádření vlastní nezávislosti, kt. je samozřejmě jen dočasná.
Ve Vodnáři je i Saturn a Jupiter a tak všelijaké vodnářské experimenty s lidmi okolo a se společností se dostanou do nových obrátek. Vždyť jsme ještě nevyzkoušeli všechno…. Luna ve Vodnáři ukazuje na exaltovaný rozum. Ten je buď velmi cítící a vstřícný a nebo velmi soustředěný na nějakou vizi nebo představu. Vizí a představ se bude dneska rodit dost a na nás bude je umět dostat dolů na zem, aby se konečně mohlo dít něco doslova božského a pro lidi užitečného. Nebe na Zemi.
Merkur je na posledním stupni Býka v kvadrátu s Jupiterem na konci Vodnáře a tak se postarají o trochu nervózní atmosféru. Přece nic není jisté, máloco je stabilní a věci nejsou na svých místech. Cítíme to, vidíme to a nemůžeme s tím nic dělat. Nebudeme dokonalí podle svých představ, ale můžeme být dokonalí aspoň podle vlastních potřeb.
S těmi jistotami a hodnotami je spojeno ústřední téma dneška, které završuje celý minulý týden. téma hodnoty a sebehodnoty. V různých úhlech a situacích za různých projevů jsme viděli sebe sama a to, jací jsme, co dokážeme, za co stojíme. Vnímali jsme, co děláme sami pro sebe, viděli jsme, co tvoříme pro druhé. registrovali jsme nesrovnalosti, cítili problémy. A snad (u)viděli i řešení a možnosti a možná i terapii. Dnešek je v tomto smyslu uzávěrkou. Dnes a snad i zítra přijdou jasnější rozhodnutí a dovedou nás na novou cestu.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *