Vědomé vztahy

„Blížíme se k období, kdy jsou vztahy připraveny projít zásadním přepracováním. Současné paradigma nefunguje. Lidé jsou nespokojeni v lásce; lidé nevědí, jak zajistit, aby vztahy fungovaly.
A věřte tomu nebo ne, to není špatná věc. Protože při poruše systémů se to změní. Věřím, že to se děje v oblasti důvěrného partnerství. Rozpad nás nutí jít směrem k vědomé lásce.
Co přesně tedy znamená vědomý vztah?
Je to romantický vztah, ve kterém se oba partneři cítí oddaní smyslu pro účel a tímto účelem je růst. Individuální růst. Kolektivní růst jako pár. Růst, díky němuž je svět lepším místem.
Od této chvíle se většina lidí dostává do vztahů, aby uspokojila své vlastní osobní potřeby. To může fungovat několik let, ale poté nás vztah zklame a my nakonec skončíme nespokojeni.
Ale když se dva lidé spojí s úmyslem růstu, vztah usiluje o něco mnohem většího než uspokojení. Partnerství se stává cestou evoluce a oba jednotlivci mají příležitost expandovat více, než by mohli sami. Výsledkem je hluboká spokojenost a dlouhodobé naplnění.
Takže pokud jste někým, kdo se cítí povolán posunout váš zážitek z romantické lásky na vyšší úroveň, níže jsou čtyři vlastnosti, které charakterizují to, o čem je být vědomým párem. Vítejte na cestě vědomého vztahu. To je láska na další úrovni …
1. Vědomý pár není připoután k výsledku vztahu – růst je na prvním místě.
To, že nejste připoutáni k výsledku vztahu, ještě neznamená, že vás nezajímá, co se stane. Neznamená to také, že nemáte fantazie o tom, jak vztah dopadne.
Co to znamená je: více se věnujete zkušenostem s růstem než tomu, aby tento vztah „fungoval“.
Realita je taková, že jsme zde, abychom rostli. Fyzicky, psychicky, emocionálně a duchovně. Když se růst zastaví, automaticky máme pocit, že se něco pokazilo. Protože ano. Bez růstu neplníme účel naší duše.
Bohužel dnešní vztahy mají tendenci růst více potlačovat než ho posilovat. To je jeden z hlavních důvodů, proč selháváme v romantické lásce.
Chceme, aby naši partneři jednali určitým způsobem, potlačujeme sami sebe, abychom potěšili ostatní, a brzy se cítíme malí, utlačovaní a zmatení tím, kým jsme se stali. To nevyhnutelně způsobí, že se vztah jeví jako klec, ze které se chceme vymanit. Ale nešťastná pravda je: dostali jsme se do klece.
Vědomý pár si cení růstu více než cokoli jiného, ​​protože vědí, že to je tajemství, jak udržet vztah naživu. I když je růst strašidelný (protože nás zavede do neznáma), pár je ochoten usilovat o expanzi, a to i v případě rizika, že jejich vztah odroste. Z tohoto důvodu si vztah udržuje přirozený pocit života a lásky mezi dvojicí také.
2. Každá osoba ve vztahu se zavazuje vlastnit své s # * y.
Vědomé páry vědí, že všichni máme zranění z minulosti, a chápou, že tyto rány budou nevyhnutelně vyvolány, zejména ve vztahu. Jinými slovy, očekávají, že se budou cítit opuštěni, uvězněni, odmítnuti, přehlíženi a jakýkoli další nepříjemný pocit, který vznikne, když se úzce propojíme s jinou osobou.
Většina z nás stále věří, že ve vztazích se vše musí cítit dobře, a když se objeví špatné pocity, něco se strašně pokazilo. To, co v této situaci nevidíme, je to, že tyto nevhodné pocity pramení z našich vlastních zastaralých vzorců chování. Tyto problémy nejsou způsobeny našimi partnery; jsou způsobeny naší vírou.
Vědomý pár je ochoten podívat se na své minulé a současné problémy ve vztazích, protože vědí, že když se postaví těmto systémům víry, mohou se vyvinout v novou realitu vztahů.
Dysfunkční vzorce se rozpustí, ale teprve když za ně převezmeme plnou odpovědnost.
3. Všechny pocity jsou vítány a žádný vnitřní proces není odsouzen.
Ve vědomém vztahu je prostor cítit cokoli. Nejen to, existuje zde prostor pro vyjádření těchto pocitů a fantazií vašemu partnerovi. Toto je nervózní a hraniční území … není to snadné. Ale je to také jedna z nejléčivějších věcí, které můžeme v partnerství zažít.
Je vzácné být úplně upřímný v tom, kdo jste, a roztáhnout se, aby váš partner udělal totéž. Možná se vám nebude líbit to, co slyšíte; ve skutečnosti to ve vás může spustit peklo. Jste však ochotni přijmout tuto výzvu, pokud to znamená, že váš partner může být autentický.
Jak jsem již řekl, jsme zvyklí formovat se a měnit se, abychom potěšili lidi, které máme rádi, protože nechceme, aby nás přestali milovat. To potlačuje lásku z našich spojení.
Jedinou možností je radikální poctivost: odhalení našich částí, o které je těžké se podělit, a nechat to udělat i naše partnery. To vede k pocitu důvěry, vidění a skutečného pochopení – kombinace, která automaticky navýší vaši lásku.
4. Vztah je místem pro praktikování lásky.
Láska je koneckonců praxe. Praxe přijetí, přítomnosti, odpuštění a rozpínání srdce na zranitelná území.
Někdy zacházíme s láskou, jako by byla cílem. Chceme ten vrchol cítit po celou dobu, a když tam není, nejsme spokojeni s tím, co se ve vztahu stalo. V mé mysli toto postrádá celý smysl lásky.
Láska je cesta a průzkum. Ukazuje se pro všechny rozmanité nuance vašeho vztahu a vy se ptáte se sami sebe: Co by zde udělala láska? “ Odpověď bude pokaždé jiná a díky tomu budete růst způsobem, který jste nikdy předtím neměli.
Vědomý pár je odhodlán být ztělesněním lásky. A díky jejich oddanosti a praxi se láska projevuje v jejich životech a vztazích způsobem, který by si nikdy předtím nepředstavily. “
ZDROJ: Shelly Bullard
Sdíleno v bezpodmínečné lásce bez hranic a omezení, v lásce jenž otevírá srdce a vše pozvedá,
Mikai.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *