Aktuálně na nebi…

Pluto po obratu

Trochu jsem doufala, že Pluto teď necháme nějaký čas na pokoji, ale nevypadá to tak. Nicméně, jsme několik hodin po obratu Pluta do přímého směru. Použiju-li znovu své přirovnání k odříznutému oběšenci, teď už se snaží prsty uvolnit smyčku a vykašlává. Použiju-li obvykle zmiňovaný proces transformace, smrti a znovuzrození, fáze dekompozice je komplet za námi, před námi fáze zrodu a utváření nového. Příklad? Představme si třeba porod. Porod není sranda, ale vzniká tu nový život. A proto se pojďme podívat na nadcházející aktivitu Pluta touto optikou:

Pluto na 24°19“ Kozoroha (1), ve Vahách baterie ve složení Slunce, Mars, Merkur (retro) a Luna (2). Všechny v rozmezí 14°-24° znamení. Není to snadný porod, žádné šup šup a už s kočárkem na procházku. Každá z vyjmenovaných planet musí projít kvadrátem k Plutu. Luna právě teď a dost možná právě ona mě nutí (typický modus operandi, je-li ve hře Pluto!) psát tenhle text, ačkoliv jsem byla přesvědčena, že dnes už to bude patřit Saturnu. Ale Saturn počká, on to má v popisu práce. Za jiných okolností bychom při kvadrátu Luna – Pluto nepochybně cítili extrémní pnutí a tlak, úzkost a nespecifický strach, tentokrát bych skoro řekla, že oproti včerejšku žádný extra rozdíl, prostě proto, že když rozsvítíme jednu žárovku ve tmě, je tu světlo, ale když rozsvítíme jednu žárovku uprostřed záře reflektorů, ani si nevšimneme. Každopádně, kvadrát Luny trvá pár hodin, kolem třetí odpoledne jsme z toho venku a pauza mezi kontrakcemi.

Jako druhé do kvadrátu vstoupí Slunce, někdy po 14. říjnu. A než se tenhle kvadrát rozvolní, plynule jej převezme Mars, který tou dobou za Sluncem tak o tři, čtyři stupně zaostává. Takže vlastně ani nevypadneme ze hry, jen předáme štafetový kolík. A celé nám to zabere čas zhruba do 27. října. Tenhle průchod dvou jangových energií silou vzepřených proti Plutu můžeme chápat jako plné uvědomění, racionální rozhodnutí, volní uchopení a bezprostředně následující fyzickou realizaci kriticky nutných změn, skutečný proces proměny a stvoření nového života. Třetí doba porodní. Jsme pořád v plném zápřahu, dřeme nadoraz a často na hranici svých sil. Intenzita nepolevuje, mění se však směr a význam našeho úsilí a nasazení. Počátek místo ukončování. Zrod místo smrti. Každý ve svém prostoru, ve svém tématu. Společně samozřejmě také, například právě u voleb. – začínáme dole u dna, unavení, zbití a vyčerpaní, nejspíš s pocitem beznaděje a marnosti, přesto s obrovským potenciálem změny. V dlouhodobém, hodně dlouhodobém horizontu. Ale i dlouhodobé změny mají někde počátek.

Jo, a ještě ten Merkur! I on si samozřejmě střihne kvadrát k Plutu, ostatně má ho nedávno za sebou, hned dvakrát tam a zpět, čerstvě v paměti a hluboko vyrytý, ale ještě se potřebuje kousek vrátit a něco si vyřídit. Takže Merkur až později, někdy začátkem listopadu.

No jo, vydatná sezóna. Ale tak zase, tvoříme nový svět … protože, pokud jste už náhodou zapomněli, tohle všechno je postupně se rozvíjející sekvence následující epochální setkání Pluta se Saturnem v lednu 2020.

Klára Koničarová, www.astropsycholoie.cz


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *