Aktuálně na nebi…

Stacionární Saturn ve Vodnáři od 11. 10. 2021 do 3. 6. 2022 v přímém chodu. Připomínka povinností a pravidel. Ledové království.
V tyto říjnové dny, de facto včetně dnů volebních, se z astrologického pohledu nacházíme ve fázi stacionárního Saturna ve Vodnáři. Saturn po půl roce v retrográdním modu zamíří do přímého chodu a intenzita jeho působení je v tyto dny větší.

Mohou se připomínat nejrůznější povinnosti, pravidla, resty, ale i omezení, včetně těch spojených s omezením svobody, protože znamení Vodnáře je tradičně interpretováno jako znamení svobody, nezávislosti a v případě jeho vládce Uranu také pokroku.
Saturn ve Vodnáři současně reprezentuje úsilí o objektivitu, ale za cenu citové vyprázdněnosti, chladu, odcizení nebo odstupu.
V aspektu na osobní planety, zvláště na Lunu, Slunce nebo Mars, může přinášet studenou sprchu nebo v lepším případě citovou prázdnotu a větší důslednost.
Nad Lunou je často nositelem smutku, nad Sluncem spíše omezení a limitů, podobně nad Marsem. Planeta se obrací na 7. stupni Vodnáře a zasahuje tak především Vodnáře narozené ze začátku znamení, ale také Lvy, Býky nebo Štíry narození v prvním dekanu.
Saturn se obrací v pondělí kolem třetí hodiny ranní a následně bude v přímém chodu až do 3. června, kdy se zastaví na 26. stupni Vodnáře a ovlivní zejména Vodnáře a další fixni znamení narozená koncem období.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *