Možná je to tak jednoduché

Na konci klopýtání po různých esoterických, duchovních a spirituálních cestách, po hodinách hledání a rozpouštění svého ega, sezením na meditačním polštáři nebo dodržování jistých předepsaných „správných“ technik a metod, jak zvyšovat vibrace, vytvářet světelné tělo a komunikovat s anděly, možná zjistíš, že to bylo takové malé divadelní představení, které splnilo svůj účel a můžeš jej spokojeně po zhlédnutí opustit.
Bylo nutné, aby tě to dovedlo k pochopení, že „tudy“ cesta nevede. Je sice lákavé upnout se k nějaké technice, ale pravým cílem všech technik a metod je opustit je, protože oceán Vědomí nepotřebuje poznávat sám sebe skrze postupy. Je totiž všude, kam se jen podíváš, jsi JÍM a on je TEBOU. Po tomto zjištění možná “tvůj“ život získá jiná rozměr, staneš se samotným Životem a život samotný se výrazně zjednoduší. Potom se vrátíš k tomu, co zrovna Život v daném okamžiku vytváří a plně TO prožiješ.
Ráno vstaneš, uvaříš si kávu, podíváš se ven z okna, oblékneš se a půjdeš tam, kam máš jít.
Budeš hovořit s lidmi, řešit vzniklé situace, vychovávat děti, splácet dluhy, radovat se z toho, co vyjde a také se občas trápit, aby sis vážil chvil, kdy jde vše hladce. Strávíš chvíle s někým, koho máš rád nebo budeš sám, půjdeš se projít nebo si pustíš TV, povečeříš „zdravě“ nebo „nezdravě“ a uložíš se ke spánku.
Možná na konci toho nekonečného hledání zjistíš, že je to tak jednoduché. Celá ta komedie o hledání něčeho, co vlastně není hmatatelné, skončí navlékáním drobných korálků všedního života.
Možná Bůh chce, abychom se trápili tak dlouho, než tuto jednoduchou pravdu pochopíme.
Možná si konečně oddechneš a možná se nad tím jen pousměješ.

Ing. Karel Spilko


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *