Aktuálně na nebi…

Výstupní kontrola

Vím, že už je to obehrané, ale kořeny událostí následujících dvou týdnů, kdy se planety ve Vahách znovu začnou vztahovat k Plutu (ocenění za nejlepší herecký výkon ve vedlejší roli, ovšem vedlejší pouze z pohledu akademie a neznalého diváka) lze vysledovat zpětně až k datu 12.1.2020 a epochální konjunkci Pluto + Saturn (hostují Slunce a Merkur) … po dlouhé retrograditě a konečném obratu obou zmíněných aktérů do přímého směru jsme teď ve fázi finalizace a odevzdávání výsledků. Tato fáze ještě přinese ostré chvilky a překvapivé momenty, ale každopádně spějeme k „závěru“, je-li takové slovo vůbec na místě použít, kdykoliv …

Dnes, krátce po poledni, se Luna potká v Kozorohu s Plutem. Přibližuje se ale už od rána a nesměle mává. Pluto ji registruje, zatím nereaguje. Každopádně, hypnotický raport mezi nimi je navázán. Energetické pole téhle vazby na dálku rezonuje s energetickým polem rozvolňující se konjunkce Slunce s Marsem ve Vahách. Vzniká tak dvojitý kvadrát za účasti čtyř planet, předskokan plného slunečního kvadrátu, který zaklapne v neděli.

Jakkoliv se naše vědomé já ještě snaží udržet na hladině, nenamočit si účes a udržet konverzaci s paní radovou, co plave hned vedle, spodní proud emocí nás znovu táhne do nejhlubších vod, do nejtemnějších zákoutí. Nechce se nám, máme strach a možná ještě pořád klademe odpor, ale marně, a dobře to víme. Víme, že je potřeba podívat se pravdě do očí. Už naposledy. Tedy rozhodně ne naposledy v životě, ale naposledy na dané téma. Protože Pluto se po obratu do přímého chodu vrací svou stínovou zónou. Díky své opakované několikaměsíční retrograditě tudy (24°19“ Kozoroha, plus mínus stupeň na každou stranu, s dosahem na stejný úsek znamení Berana, Raka a právě Vah) procházel už čtyřikrát: na začátku března 2020, v polovině června 2020, na začátku ledna 2021, na konci září 2021 a dnes. Tehdy nám ukázal, co je špatně, a pod hrozbou smrti nám zadal práci, kterou je třeba vykonat. Teď kontroluje, zda byl úkol splněn. S falešným ujištěním a povrchním přeuspořádáním, s řešením typu Potěmkinovy vesnice se Pluto nespokojí. Potřebuje se ubezpečit, že problém byl vystopován až ke kořenům a beze zbytku odstraněn. Proto nás s sebou vede dolů, abychom byli přítomni jeho finálnímu verdiktu. Pokud jsme uloženou práci odvedli, nemáme se čeho bát. A jestli se přesto bojíme, je to přirozené.

Nicméně věřím, že vzhledem k předchozím čtyřem průchodům tímto tunelem už každý soudný člověk připustil, že bude lepší všechny dveře otevřít, všechny kostlivci vytáhnout, omýt doběla, vysušit, sdrátovat a nabídnout kabinetům biologie na školách v okolí svého bydliště. Pokud takto, čeká nás dnes už jen nenápadná pochvala: Pluto nám pohlédne přímo do očí, souhlasně pokývne hlavou a jsme propuštěni.

Samozřejmě existuje i varianta, že jsme to neudělali. Nebo je potřeba ještě něco dočistit. Něco, co nebylo primárním zadáním, ale čeho se problém označený Plutem dotýká. Bylo by to s podivem, vzhledem k tomu, jak dlouho už procesem transformace a rekonstrukce procházíme.

I tahle možnost je ve hře. Vrátíme se k ní záhy, s kvadrátem Slunce a Marsu vůči Plutu. Pro tuto chvíli si zapamatujme, že i kdyby se v následujících dnech znovu vynořilo jakkoliv důrazné a stísňující, akutní a bolestné téma, u nějž jsme doufali, že jej můžeme považovat za uzavřené, jde o poslední nutný řez.

Klára Koničarová,  www.astropsychologie.cz


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *