Aktuálně na nebi…

„Procesy gradují, až nakonec prasknou. Obecně ve veřejném prostoru, ale i v soukromí, tam nejvýrazněji u majitelů horoskopů s obsazeným 11°-13° fixních znamení Býka, Lva, Štíra a Vodnáře.“

Třaskavá konstelace násobných, na sebe navazujících prasklin, erupcí, průlomů a ruptur – a my se právě chystáme do ní vstoupit. Uran v Býku a proti němu seřazena baterie planet na pomezí Vah a Štíra. V tuto chvíli v pořadí Slunce, Mars, Merkur, Luna. Pořadí se však záhy změní. Merkur někdy v polovině příštího týdne předběhne Mars a stane se tak vyjednavačem před exekutivními kroky. A samozřejmě Luna. Ta běží nejrychleji a už zítra, to je ve čtvrtek brzy ráno dotáhne svou pozici do konjunkce s Marsem, ukončí jeho vstupní ochrannou lhůtu, vtáhne jej do hry a aktivuje kód 007. Ve čtvrtek večer, těsně před půlnocí, se pak Luna setkává se Sluncem v novoluní. To se odehraje na 12°40“ Štíra, v přesné opozici k Uranu.

Pravidelné setkání Slunce s Lunou restartuje tok energie a předznamenává charakter příštího lunárního cyklu. Tentokrát se odehrává ve Štíru, pod doznívajícím kvadrátem Saturnu a v přesné opozici k Uranu. Jaký tedy bude příští měsíc? Otevře tísnivá, emocemi extrémně prosáknutá témata, jež v našem životě běží s obrovskou intenzitou už nesmírně dlouho, ale běží hluboko ve stínu, ve strachu ze zranění raději přehlížená, ve snaze vyhnout se bolesti popřená, v hrůze z jejich destruktivního potenciálu utajovaná a skrývaná, ve vypjatých momentech pociťovaná s ostrou palčivostí, ale okamžitě znovu odmítnutá a potlačená. Otevře témata, která se v tíživém sevření saturnských kleští, v sevření povinností a úkolů už několik posledních dnů postupně vynořují z nevědomí a sem tam nutkavě proniknou až do naší bdělé pozornosti, ale ještě stále je nechceme nebo nedokážeme uchopit naplno. A o to, abychom to konečně dokázali, se postará nervní, explozivní, akutní řešení vyžadující opozice Uranu, který už dávno ztrácí trpělivost, protože čeho je moc, toho je příliš. Ve chvíli, kdy tenze dosahuje svého maxima a udržována pod tlakem nás hrozí rozežrat žíravinou zevnitř, je čas na nestandardní řešení. Kombinace štírského odhodlání, síly vůle a ochoty zemřít za své přesvědčení se zbrklou, nekontrolovatelnou, ale mimořádně razantní energií Uranu rozerve cokoliv, co stojí v cestě přívalu sebeobrozující energie, který už nemá kudy proudit … začínáme zítra, řekněme, že někdy kolem 22. listopadu bychom mohli být s touto fází hotovi.

Klára Koničarová, www.astropsychologie.cz


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *