Aktuálně na nebi…

Novoluní v Raku 29.6.2022 v 4:52 a Orionský informační portál.
29.6.2022 v 4:52 nastává na 7. stupni vodního kardinálního znamení Raka novoluní.
Jeho zvláštností bude to, že se v čase události bude ascendent nacházet také ve znamení Raka, a navíc všichni společně v konjunkci s nepředvídatelnou Černou Lunou a kvadratuře na Jupiter v ohnivém znamení Berana. Můžeme se tak kolektivně i osobně setkat s určitou temnou emoční nocí duše. Více jsem o významu Černé Luny ve znamení Raka psala v tomto článku, a proto se výše zmíněná témata mohou více zviditelnit.

Můžeme tedy vnímat jakési citové zatmění. Řada z nás může řešit svoje emoce, pocity, cítění, vnímání. Naše vnitřní žena a vnitřní muž se mohou potkat uvnitř nás ve stejném stínovém tématu. Také mohou zesílit strachy a nejistoty ohledně zabezpečení základních lidských potřeb, jako je výživa, bydlení, citová závislost a vlastnictví.
Někomu se mohou tyto vlivy projevit více tělesně, a to zejména v oblasti trávení – žaludku a díky napětí do Berana také v oblasti hlavy, jako bolest a záněty zubů, dutin, uší atd.
Osudové dění se může zesilovat, protože Severní lunární uzel v Býku se blíží k Uranu také v tomto znamení a spolu s Jižním lunárním uzlem jsou v kvadratuře na Selenu poblíž Saturna ve Vodnáři. Platí tak, že nejvíce složitostí zažívají v tomto čase opět bytosti narozené ve znamení Býka, Štíra, Lva a Vodnáře, nebo ti, kteří mají svoje body kolem 15. až 25. stupně těchto znamení.
Od 28.6. se nám navíc dostal do retrográdní fáze i Neptun v Rybách a bude tak do 4.12.2022 a přidá se k Plutu v Kozorohu, který je retrográdní od 29.4. do 8.10.2022 a Saturnu ve Vodnáři, který je retrográdní od 4.6.2022 do 23.10.2022. Všichni nás tak společně vracejí k dořešování kolektivních témat i vnitřních záležitostí týkajících se otázek víry, transformace, smrti a osudu. Můžeme tak vnímat zesílený tlak k ponoření se ještě více do sebe a pochopení dalších hlubších souvislostí. To vše nám může pomoci se vnitřně transformovat a dále posunout k celistvosti.
Merkur v Blížencích, který postupuje orionským pásmem od stálice Rigel ke stálici Bellatrix má dobrou vazbu na Selenu a Saturn ve Vodnáři a bude tak přát novému poznání a chápání souvislostí.
Venuše je také v Blížencích a má dobré vazby na Jupiter v Beranu, a tak i přes výše popsané výzvy, můžeme cítit touhu bavit se, užívat si a cestovat, navazovat nové vztahy v lehkosti a radosti. Touhu osvobodit se z omezení a stagnace.
Mars poblíž Erisu a Jupiter v Beranu zesilují ohnivé tendence zejména u mužské časti populace. Mars je navíc v kvadratuře na Pluto v Kozorohu a v sextilu na Saturn ve Vodnáři, a tak je třeba řídit svoje síly s rozvahou a moudrostí. Nepřetěžovat se, zbytečně neriskovat a nebojovat. Pozor při sportování.
Karty Velké arkány nám pro toto období posílají kartu:
Velekněžka.
Ta nám radí abychom si hlídali svoje city a emoce, nepodléhaly mámení smyslů, jednostrannosti a touze po pomstě a vyvarovali se falešných citů, pocitů sebelítosti, smutku a destrukce. Máme respektovat, že vždy existuje část pravdy, která má zůstat skrytá, protože ještě nepřišel její čas. Máme se tak naučit trpělivosti a nechat věci plynout.
Hodně štěstí a síly na tyto procesy.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *