Aktuálně na nebi…

Dne 28.7.2022 v 19:54 h nastane na 5. stupni ohnivého znamení Lva novoluní.
V čase události padne do 7. vztahového domu a bude v dobré vazbě na Jupiter v Beranu, což vyvrcholí ještě 1.8. Bude tak podporovat vznik nových vztahů a také přinášet nové tvůrčí impulzy pro projekty a pracovní spojení. Bude k nám proudit hodně ohnivé energie pro zahajování nových vizí a také pro duchovní posun a léčení. Nacházíme se totiž už v otevírající se Lví bráně, která vyvrcholí 8.8.2022 v 5.45 ráno počítáno pro Prahu. Tomu bude nahrávat i Merkur ve znamení tvořivého Lva v dobré vazbě na orionský Rigel a Europu, což může přinést řadu originálních nápadů a vhledů a více se může projevit naše vnitřní dítě a jeho tvořivá kreativita a individualita.

Více o Lví bráně mluvím zde:
Merkur to ale letos nebude mít snadné. Bude narážet na opozici se Saturnem ve Vodnáři u Seleny a na kvadratury Lunárních osudových uzlů na ose Býk a Štír, kde je právě Severní lunární uzel v Býku teď v konjunkci s planetou změn a revoluce Uranem, a ještě za podpory válečníka Marse. Válečný stav tak stále otřásá světovou ekonomikou. Také řada vztahů bude opět procházet silnými procesy, protože už 27.7. vyvrcholí konjunkce Černé Luny u Venuše v Raku, která má zároveň kvadraturu na Jupiter v Beranu a 31.7. její přesná kvadratura na Chiron v Beranu. To vše může otevřít silné emocionální procesy, jak o tom mluvím v samostatném videu o Černé Luně v Raku.
Jupiter se nám v tento den ve 22:38 h otočí do zpětného pohybu, kde vydrží do 24.11. z čehož od 29.10. zase nakoukne zpátky do Ryb, aby dořešil události ze začátku tohoto roku týkající se převážně víry, umělecké oblasti a zdravotnictví.
Kvadratura Marse na Merkur vyvrcholí už 26.7, Uranu na Merkur 28.7. a Saturna v opozici na Merkur 31.7. Hlídejme si tak svoji mysl, budeme mít větší sklon podléhat vzteku, nespokojenosti a netrpělivosti. Mohou se objevit vlny veder, sucha, zemětřesení, nehody, výbuchy, pády letadel atd. Zesiluje se tak osudovost tohoto času. Přicházejí změny, které často boří hodně pevné základy našich životů a zkouší také náš vnitřní oheň, jak moc ho dokážeme ovládat a pracovat s ním.
Stále platí, že nejvíce jsou tím vším zatížena zejména pevná znamení Býci, Štíři, Lvi a Vodnáři, nebo ti, kteří mají svoje stupně kolem 14. až 25. stupně těchto znamení. Zesíleně také můžeme vnímat všechny problémy kardiovaskulárního systému – vysoký krevní tlak, srdeční slabosti, závratě, bolesti a otoky lýtek, problémy se štítnou žlázou, urogenitálním a hormonálním systémem a spodní částí střeva. Je třeba zařadit správný pitný režim, doplňovat dle potřeby ty správné minerály, jako je v případě vysokého krevního tlaku hořčík, draslík a omega 3 a hlídat si odlehčené stravování. Venuše v Raku jde totiž pásmem Síria a má dobré vazby na Mars, a tak nám přes to vše bude posílat duchovní podporou a lásku z této oblasti. Kdo si chce vyladit jemnohmotná těla, může si pustit zvuky delfínů, moře nebo tibetských mís, které přikládám níže.
Takže s láskou, důvěrou a správně nastaveným ohněm našeho srdce a také tím správně zvoleným jídlem si můžeme pomoci projít tyto náročné dny ve větší harmonii a klidu.
Karty velké arkány nám k tomuto období posílají kartu č.2: Velekněžka
Ta nám radí přesně tu laskavost a trpělivost, intuici, pochopení a vnitřní moudrost. Máme naslouchat svému nitru a nechat věci, aby se staly, nechat plynout řeku osudu.
Hodně trpělivosti na tyto procesy.
Jitka Valentová

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *