Cesta z mysli do srdce pod vedením žijícího Mistra

“Pokud spoléháte na svou vlastní sílu, můžete dosáhnout určité úrovně duchovního rozvoje. Ale k realizaci Nejvyššího, k úplné transformaci do Božího světla, je potřebná milost Mistra. Dokud se Mistr neobjeví, je to nemožné.​​”

Paramahamsa Vishwananda

Naše vlastní úsilí nás může dovést jen do určité fáze realizace (uvědomění si) Boha. Abyste prolomili omezení materiálního světa, milost skutečného Mistra je nezbytná.

Paramahamsa Vishwananda je satguruem, On již tuto cestu zvládl a dokáže vás dovést za hranice vašich vlastních omezení. Probouzí božskou lásku uvnitř vašich srdcí a vede vaše kroky na této cestě skrze jedinečnou kombinaci duchovních technik.

Paramahamsa Vishwananda ztělesňuje mnoho úrovní mistrovství, což Jej osobně i společensky odlišuje jako živoucí projev bhakti. Je vaišnavským áčárjou (učitelem), Mistrem Kriya Yogy, zakládajícím áčárjou, satguruem a vedoucím představitelem mise Bhakti Margy.

On je hybnou silou a inspirací všeho, co mise ve službě lidstvu dělá. Skrze jedinečné propojení prvků různých tradic nám poskytuje osvědčenou cestu a podporu v konečném dosažení realizace Boha.

Paramahamsa Vishwananda nabízí propracovanou cestu a osvědčené nástroje vedoucí k objevení moudrosti srdce a propojení se s Božstvím. Tyto techniky vám pomohou prožívat bhakti ve vašich každodenních životech skrze kultivování hluboce osobního vztahu s Bohem.

Takto jedinečnou paletu duchovních technik jinde nenaleznete. Jsou zde, aby pozvedly lidstvo skrze zušlechťování bhakti – lásky a oddanosti k Bohu. Prozkoumejte je všechny, abyste nalezli tu, která vám nejlépe sedí.

Potkat žijícího Mistra a satgurua je mimořádně vzácnou a jedinečnou příležitostí. Ať už je to Jeho bezpodmínečná láska, hluboká moudrost nebo vrozené mistrovství, co vás upoutají, žádné setkání s Ním není náhodné. Je to zážitek, který je zde proto, aby probudil vaši duši.

Učit se od pravého Mistra je neocenitelné a slovy nepopsatelné. Jeho humor a pragmatický přístup vás přivede k novému sebeuvědomění, vašemu poslání i místu v tomto světě. Nadčasová moudrost, kterou sdílí, dělá i složitá témata praktickými a aktuálními pro naši moderní dobu.

V průběhu let poskytl Paramahamsa Vishwananda hluboké komentáře k nejdůležitějším védským písmům např. Bhagavadgítě, Šrímad Bhágavatamu a Gurugítě.

Bhakti znamená lásku a oddanost k Božství. Žít bhakti je naší cestou vědomého milování Boha, ne povrchně, ale hluboko uvnitř našich srdcí a v každém okamžiku našeho života.

Paramahamsa Vishwananda nás učí, že realizace Boha je hlavním cílem lidské existence. Je zde proto, aby nás po této cestě vedl a pomáhal nám bhakti žít skrze rozvíjení vlastního jedinečného a osobního vztahu s Božstvím.

S takovým Mistrem už není žití v takto povzneseném stavu přístupné pouze jogínům a svatým! Stává se reálnou možností pro každého z nás.

Pravé poznání a upřímné praktikování může vést k tomu, co nazýváme seberealizací. Při ní zažíváte svou vlastní božskost. To ale není konec.

Postoupit dále znamená uvědomit si zdroj samotného života, který je přítomen v celém stvoření. Toto nazýváme „realizace Boha“. Realizace Boha je důležitá, protože vás osvobodí z cyklu zrození a smrti a umožní vám spatřit onu věčnou realitu, která za tím vším leží.

Abyste toho mohli dosáhnout, Bhakti Marga nabízí jedinečný a holistický přístup, který stojí na čtyřech základech a vychází z hluboké a časem ověřené duchovní tradice.

Paramahamsu Vishwanandu jsem v tomto životě potkala v roce 2009 a od té doby následuji Jeho cestu a užívám si Jeho milosti.  Nevím, jak slovy vyjádřit, co to pro mě znamená… spíš pocity…a ani ty nejdou dát do slov….ale nejvýstižnější je asi hluboká vděčnost.

S láskou,

Sofie Natarani


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *