Duchovní cesta v každodenním životě

Přátelé milí,
přijměte pozvání na netradiční odpoledne ve společnosti Swamiho Akashe a duchovní rodiny Bhakti Margy.
Budete mít možnost ponořit se do nejvyšších a nejčistších vibrací zvuku OM při skupinové technice OM Chanting 🕉, načerpat inspiraci a moudrost z přednášky Swamiho Akashe ( 🇨🇿 bude překládáno do českého jazyka❣) a nakonec zažít požehnaní, které přináší ohňový rituál yagna 🔥

Kdo je Swami Akash?

Mladý hinduistický mnich, kterého byste bez oranžového roucha považovali spíše za sympatického kluka od vedle. Moudrost a vědění, jehož se mu dostalo pod vedením žijícího duchovního Mistra, umí sdílet s nadhledem, lehkostí a pravým italským šarmem. Tvrdí, že úplně na každou otázku lze odpovědět veršem z Bhagavad Gíty. A díky své vlastní barvité minulosti podává odpovědi s tak velkou mírou lidskosti, pochopení a humoru, že dokáže odlehčit a projasnit každé vážné téma.

Neváhejte se zúčastnit této jedinečné příležitosti a pozvěte též i své rodinné příslušníky, přátele, známé, nechte si zodpovědět nejrůznější otázky o duchovní cestě a dovolte sobě i ostatním prožít výjimečné chvíle v přítomnosti Božství.

Co je OM Chanting?

Starodávná skupinová duchovní technika, která využívá transformační sílu a pozitivní vibrace zvuku OM. Vytváří silnou energii, očišťuje a pozvedá všechny naše úrovně – mentální, emocionální, fyzickou, duchovní i duševní. Harmonizuje nejen účastníky, ale i jejich okolí až do vzdálenosti 2 km a pomáhá vytvářet více míru, radosti a lásky ve světě.

Co je yagna?

YAGNA, známá také jako Hóma, Agnihótra nebo Havan, je starodávný ohňový obřad zmiňovaný na několika místech ve Védách, který byl praktikován již před mnoha tisíci lety rišii.

Výraz yagna má více významů:

  • Doslova přeložen znamená nesobecké obětování se pro ušlechtilé cíle.
  • Za druhé, yagna znamená uctívání Božského – ať už jako vnější či vnitřní obřad – uskutečněný v našem vlastním nitru.
  • A za třetí je yagnou nazýván ohňový rituál, kde je oběť nabídnuta svatému ohni – představující aspekt Boha.

Yagna se provádí ve speciálním „ohništi“ tvaru převrácené pyramidy. Do ohniště se vkládá sušený kravinec, který se v Indii dodnes používá při dezinfekci. Postupně se přidává ghí a směs rýže s devíti druhy semen a bylinami. Všechny tyto přírodní substance se v ohni průběžně spalují a vytváří se velmi očistný a vyživující kouř, který se uvolňuje do atmosféry a prospívá životnímu prostředí a matce Zemi. V průběhu rituálu jsou recitovány védské mantry v sanskrtu. Vědecké studie dnes dokazují, že védské mantry jsou vibrace (neboli „kmitání“, které podrobně popisuje fyzika), jejichž recitování má příznivý vliv například na emocionální zdraví lidí.

Védské spisy uvádí, že se nad ohništěm vytvoří kanál sahající do výšky 12 km. V této výšce se nachází pránická energie, kterou potřebuje k životu každý živý organismus. V dnešní době z důvodu znečištění atmosféry zplodinami nemůže tato životní energie volně proudit na zem. Provádění yagny však umožňuje, aby pránická energie mohla procházet až na zem. Když dosáhne yagny, vytvoří energetické pole, které posiluje rostliny, lidi a všechny živé organismy, chrání je před nemocemi a uvádí vše ve svém okolí do harmonie. Tento mocný rituál také transformuje karmu zúčastněných.

➡️ Registrace a více informací ZDE.

S láskou,

Sofie


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *