Pluto do znamení Vodnáře

Dnes, 23.března, Pluto vstoupilo chvíli před půl druhou odpolední, do znamení Vodnáře. Není to na moc dlouho, jen tak tam nakoukne a v červnu zase vycouvá, nechá nás ale ochutnat závan nových energií a připraví nás na to, co bude v následujících desetiletích následovat. Dnešek můžeme tudíž považovat za první úder zvonu, který signalizuje příchod nové doby. Jak se tato doba bude projevovat, je zatím předčasné předjímat, faktem nicméně je, že to bude něco docela jiného.  Vodnář jako takový je jakousi antitezí Kozoroha, Kozoroh dal na to, co si může ohmatat, co se osvědčilo a co trvá, kdežto Vodnář to všechno může klidně rozmetat na kousky, za předpokladu, že to shledá zastaralým, nefunkčním a příliš omezujícím. Tam, kde byl Kozoroh realista až na půdu, je Vodnář tím, kdo přináší nové myšlenky, z nichž některé jsou dozajista šílené a jiné až příliš pokrokové, ale mnohé nám ukazují naši budoucnost, kým bychom také mohli být. A je jen na nás, nakolik to „stáhneme dolů do hmoty“ a zrealizujeme to.
Na dnešku je zajímavé i to, že Merkur i Venuše jsou navázány na Černou Lunu. Merkur je ve výhodě a ukazuje, že se vážně není třeba omezovat nějakými představami o tom, co je a co není možné nebo programem „ale takhle se to dělalo vždycky“. Naopak Venuše tu trochu bude trpět, protože to narušuje její pohodlnost, setrvačnost, trochu jí to vytahuje z její lenosti a pasivity a ukazuje na to, že je třeba si ohmatat nejen to krásné a líbivé, ale že je důležité poznat i to negativní, odmítané, ošklivé…zkrátka a dobře, už nejde před ničím zavírat oči, nejde dělat, že něco neexistuje. Ascendent pro okamžik vstupu Pluta do Vodnáře je ve Lvu, takže se cesty dovnitř k sobě samému beztak nevyhneme, ale může to být cesta plná radosti, kdy už se nebudeme ničím limitovat a kdy naplno procítíme onen oheň v nás.
Pluto do Vodnáře vstupuje v šestém domě, což může znamenat, že veškeré transformační změny a proměny se budou týkat zejména toho, jak vnímáme své tělo, jak se projevujeme ve hmotě, jak konáme, tak, aby to mělo nějaké výsledky, náš vztah k práci, zaměstnání a zdraví se během několika let úplně promění. Celkově podle všeho nepůjde o něco úplně převratného, to se ukáže spíš s dalšími vstupy Pluta, ale ukazuje to na docela zajímavý začátek. Dostáváme do ruky úplně nové pero a můžeme začít psát své příběhy jinak. Svobodně. Nově.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *