Aktuálně…

DUBEN 2023 – Klíčové aspekty.
Měsíc duben letos začíná spíše komplikovanými aspekty a energie následně graduje optimistickou a bojovnou jupiterskou konjunkcí Slunce a Jupitera v Beranu působící na závěr Velikonoc a v polovině měsíce.
Postupně ale k jednotlivým týdnům:
Začátek dubna se nese spíše ve znamení drobných překážek a mentálního přetlaku: Mars v Raku tvoří trigon se Saturnem v Rybách, což může být zvýšený sklon k niternosti, přemýšlivosti a melancholii, ale také k úrazům. Od začátku měsíce se projevuje kvadrát Merkura na konci Berana s Plutem na začátku znamení, což může do komunikace vnášet určitou tvrdost, nekompromisnost nebo přetlak, Venuše v Býku v konjunkci s Uranem může souviset také s individualismem a paličatostí ve vztazích a představuje v podstatě aspekt separace a často i zbrklých ostrých střihů nebo razantnějšího vymezení vlastních hranic.
Od cca 2. 4. do 6. 4. pak kulminuje konjunkce Slunce v Beranu s Chirónem v Beranu, která může přinést oživení chronických emočních zranění nebo nějakou formu bezmoci nebo potrápení ega (de facto se může projevit i fyzicky, pozor zejména na úrazy v oblasti hlavy a obecně nehody, včetně autonehod), vrcholící úplňkem během 6. 4.
Následně se konstelace energeticky zvedá a po lehce litanické chirónské fázi a Plutu nad Merkurem (morbidní momenty), přichází čas Velikonoc a pozvolna nastupující velkorysá, sebevědomá, energeticky silná a bezmála euforická konjunkce Slunce v Beranu s Jupiterem v Beranu.
Nutno dodat, že ještě Velký pátek je doprovázen Lunou ve Štíru a plutonsko-chirónskými aspekty, které souvisí také s mezními událostmi, neděle a pondělí ale směřují k optimismu a zejména během Velikonočního pondělí 10. 4. dominuje v konstelaci silné zastoupení ohnivého živlu a následující dny až do poloviny dubna představují z energetického hlediska pomyslný vrchol. V tomto období lze očekávat energický přístup, iniciativnost, neohroženost, rozhodnost, ale také individualismus a vzestup soutěživosti i určité napumpování ega.
Během 11. 4. dále přestupuje Venuše do vzdušného znamení Blíženců a také ve vztazích by se mělo projevit o něco více lehkosti, komunikativnosti, společenskosti a smyslu pro humor. Venuše v Blížencích se hodí také ke vzdělávacím, intelektuálním nebo literárním aktivitám, propagaci, sdílení, síťování nebo pohybu a rozproudění energie ve vztazích.
Od cca 16. 4. se ale konstelace opět spíše vyhrocuje a Slunce na konci znamení Berana míří do kvadrátu s Plutem, Venuše v Blížencích navazuje kvadrát se Saturnem v Rybách a Merkur v Býku míří do protestní, impulzivní a lehce netrpělivé a vzteklé konjunkce s Uranem (opět ostré střihy za minulostí apod.).
Tento trend kulminuje kolem 20. 4., kdy je přesná kvadratura se Sluncem na začátku znamení Býka a Plutem ve Vodnáři a nastává NOV V BÝKU v kvadrátu s Plutem a v konjunkci s lunárními uzly, Merkur v Býku se navíc zastavuje ve stacionární fázi a vytváří napěťovou konjunkci s Uranem. (Ve stručnosti, toto datum spíše nebrat a opatrně při adrenalinových sportech apod.).
Následně se situace cca po 26. 4. zklidňuje a Merkur v Býku couvá mezi 21. 4. a 15. 5. zpětným chodem, mimo lehce zuřivou konjunkci s Uranem (také zvýšená možnost zemětřesení, teroristických útoků nebo výbuchů).
V kostce se dá říct, že duben působí energeticky silně, ale může přinést také krizové momenty, zejména kolem 4. 4. – 6. 4. (úplněk) nebo následně v období od 16. do 26. 4. s kulminací kolem 20. a 21. 4., největší výzvou může být utlumit vlastnosti jako tvrdohlavost, neústupnost nebo v začátku měsíce případné sklony k melancholii.
Pěkné období všem.

www.reflexivniastrologie.cz


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *