K zamyšlení

„Naše Vyšší Já je dokonalé, vševědoucí a všemohoucí, je zlomkem samotného Boha, průzračnou, zářící kvintesencí.“

Omraam Mikhaël Aivanhov

Toto Vyšší Já – ta část Boha, jíž jsme – si nás začíná všímat a věnovat nám pozornost, po níž toužíme, teprve když ji zvětšíme z nepatrné jiskřičky a uvedeme tuto energii do svého života.

Vaše Vyšší Já je částí vše milujícího, vše objímajícího tvůrčího Zdroje. Stačí jen, když uznáte, že nejde o cosi vnějšího. Sídlí ve vás (království nebeské je ve vás) – vlastně to jste vy – a stačí, když se začnete spojovat s touto božskou podstatou, začnete jednat stejně jako tato božská podstata a uvažovat stejně jako ona, a když zahájíte proces přivádění věcí do života naprosto stejně jako to dělá ona. Toto je skutečná podstata života, v níž se plní vaše přání. Dejte šanci své božské přirozenosti!

Odhoďte všechny omezující představy o vaší božské podstatě a o tom, čeho je schopna. Seznamte se s tou jiskrou, často se s ní raďte, pečujte o ni, věnujte ji velkou pozornost, věřte v ni a zkoušejte popisovat samo sebe nejdřív jako duchovní bytost – takovou, která co nejčastěji žije z východiska onoho vše milujícího, vše dávajícího a radostného místa zvaného Vyšší Já. Vaše Vyšší Já je přesně tím, co jeho název říká: je vyšší než vaše falešné já, vyšší než hmotné fyzické já. Je tou částí vás samých, jež je spojena se samotným Zdrojem vašeho bytí.

Dr. Wayne W. Dyer, Splněná přání

 


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *