Filmový festival Moudrost traumatu

„Skrze dynamický a naléhavý proces konfrontace s pravdou, se objeví řešení. Trauma znamená celoživotní potlačování, obrovský výdej energie, abychom necítili bolest. Jak se uzdravujeme, stejná energie je osvobozena pro život a pro bytí v přítomnosti. Energii traumatu lze tedy přeměnit na energii života.“
Gábor Maté
Přátelé,

možná Gabora Matého znáte, možná o něm dnes slyšíte poprvé. Pokud vám toto jméno nic neříká, Dr. Gabor Maté je kanadský lékař a expert, který se dlouhé roky zabývá studiem a léčbou traumatu, závislostí, ADHD aj. Sám ve svém životě hluboké trauma zažil. Jako malé dítě ho během druhé světové války musela jeho matka dát do rukou cizinců, aby zajistila, že bude žít.

Nevím, jak vám, ale když si řeknu nahlas slovo trauma, nezní mi to moc líbezně, co myslíte? Často trauma držíme hluboko v sobě, pod pokličkou. Ale když ho neléčíme, projevuje se nám v každodenním životě…

Gabor tvrdí, že:

„V 99 % situací, kdy jsme naštvaní, nejsme v přítomném okamžiku.“

Reagujeme totiž na nějaké naše trauma z minulosti, které je stále nevyléčené.

Špatná zpráva je, že každý z nás si ze svého dětství nebo dospělosti nese různá traumata. Ta dobrá je, že se dají vyléčit… Začít můžete tím, že si je uvědomíte, aby vás přestala ovládat.

Pomoct vám v tom může film Dr. Gabora Matého: Moudrost traumatu.

Mimo jiné v něm zjistíte, jakými metodami je možné transformovat energii traumatu v energii životní.

Získejte vstupenku zdarma.

Tímto filmem začíná týdenní „terapeutický“ filmový festival stejného jména – Moudrost traumatu. Festival začíná už 6. května 2023. Jako terapeutický ho vnímám proto, že bude nabitý silnými tématy, např.:

  • Povaha závislosti
  • Generační trauma
  • Příznaky traumatu
  • O samotě s bolestí…

V rámci festivalu uvidíte také rozhovory se známými odborníky: psychiatrem Besselem van der Kolkem, zpěvačkou Siou, terapeutkou Diane Poole Heller a dalšími…

Pokud chcete odhalit pravou podstatu traumatu, jak se v našich životech trauma projevuje a jak se dá vyléčit, rozhodně se přidejte.

Přihlaste se zdarma.

Tento film otevřel oči už více než 6 milionům lidí z 230 států a území světa. Přidejte se k hnutí za společnost informovanou o traumatu.

Jsme v tom společně.

Pod traumatizovaným člověkem se VŽDY skrývá zdravý člověk, který ale nikdy nedostal šanci se projevit. Úkolem není uzdravit trauma, ale nechat člověka projevit své (potlačované) pocity, které jej oddělují od něj samotného, od ostatních a od plnohodnotného prožívání života.
z filmu: „The Wisdom of Trauma“
S láskou,
Sofie

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *