Energie na duben 2011

 

Čas znovuzrození a nových možností, stavění mostů, spojování světů a realit, probuzení a léčení Země


Dubnové energie nám přinesou mnoho darů a pokladů. Jedním z nich bude nové mnohovrstevné vnímání. Těm, kteří již tuto schopnost mají částečně otevřenou, se nyní ještě prohloubí a ti ostatní začnou vnímat a „vidět“ i věci dříve neviděné. Jako bychom dostali nové oči nebo si očistili brýle. Možná jste měli poslední dobou oči více unavené nebo jako by zamžené, to je průvodní jev této přeměny.

Nacházíme se ve zcela zvláštním a neobvyklém období. Březnové brány a hlavně Jarní rovnodennost nastolily novou etapu vývoje, planeta Země se přesunula na vyšší vibrační úroveň a my s ní. Teď se v našich životech vše vylaďuje na nové vibrace a tyto změny jsou velmi náročné pro naši psychiku i fyzická těla. Dopřejte si dostatek spánku, odpočívejte a hýčkejte se.

Konečně přišlo jaro a s ním dlouho očekávané změny. Přesto se mnohým mohlo zdát, že jsme stále ještě drženi na místě a nejsou dobré podmínky k pohybu vpřed.  Ještě muselo mnoho částí dosednout na svá místa, mnoho věcí bylo potřeba znovu přehodnotit a upravit. Jako bychom si nejdříve museli nastavit nové souřadnice, než se vydáme na cestu.

Mnohé v našich životech se změnilo. Otevřely se jiné dveře než jsme čekali a naopak jsme museli pustit něco, co jsme plánovali podržet.

Pokud se posouváme vzhůru a usazujeme se na vyšších úrovních, některé věci už na nás přestávají reagovat. Mnoho z nás už zjistilo, že se téměř nedá plánovat nic dlouhodobě. Tento nový způsob žití může být velmi nepříjemný a bolestný pro ty, kteří se stále snaží držet starého a známého. Vše po nás chce, abychom byli více flexibilní a schopní pohybu. Příležitosti přicházejí rychle a rychle zase odcházejí, takže je potřeba reagovat rychle a bez velkého otálení. A rozhodující slovo ať má raději srdce, to ví nejlépe, co je pro nás nejlepší.

Nově probuzené mnohovrstevné vnímání nám umožní vidět a rozpoznat dary, které k nám přicházejí. Následující období přinese těch darů opravdu požehnaně. Jen zůstaňte vnímaví a otevření, budou přicházet trochu jinou formou, než jsme zvyklí. Nebudu napínat, zkuste se zaměřit i na to, co je pod povrchem a není na první pohled patrné.

Novoluní 3. 4. se Sluncem i Lunou v Beranu nás může vynést rychle vzhůru. Ohnivá energie nám vlije novou vášeň do žil a dodá sílu do nových začátků. Tato energie je schopná vystřelit nás až na oběžnou dráhu, ale zároveň může přinést i agresi, napětí, zbrklost a zbytečné riskování. Držte pod kontrolou svoje emoce a hlavně se dobře uzemněte.

Energetická brána 4. 4. přinese téma „jak nahoře – tak dole“, což ještě zvýší potřebu většího uzemnění a propojení s Matkou Zemí. Využijte každou volnou chvíli k pobytu v přírodě, uvědomte si zem,  po které kráčíte, sedněte či lehněte si na ni, objímejte stromy – to všechno posílí vaše spojení se Zemí. Navažte s ní přímý kontakt, od srdce k srdci – začnete cítit její tep a dech. Naše zesílené vzájemné spojení pomůže léčivým a očistným procesům, které probíhají na různých místech planety.

V dubnu se budou probouzet a aktivovat další energetická místa. Pokračuje proces obnovení energetických linií planety Země.

Ukotvení a propojení s Matkou Zemí nám přinese větší stabilitu, což budeme v následujícím období potřebovat, abychom ustáli vše, co nás ještě čeká.  Také nám to umožní vnímat lépe svoje fyzická těla.

18. 4. se můžeme těšit na první jarní úplněk. Luna ve Vahách a Slunce v Beranu přinese kombinaci energií vzduchu a ohně, což nám může pomoci k odvážným rozhodnutím a dodá sílu k realizaci. Tato energie podporuje tvořivost a harmonizaci vztahů. Doba je také vhodná k estetickým změnám našeho obytného prostoru. Pod vlivem tohoto úplňku se můžeme rozzářit. Uvědomte si a spočítejte dary, které přinášíte světu, buďte sami sebou a okouzlujte.

20. 4. Slunce vstupuje do znamení Býka. Tím zesílí vliv planety Venuše na naše životy. Díky tomuto vlivu můžeme začít vnímat lásku a vztahy novýma očima nebo z trochu jiného úhlu pohledu. Dočkáme se možná velmi příjemných překvapení v této oblasti.

Pamatujte – láska je energie, která proudí a plyne. Je hybnou silou a nikdy nemůže stagnovat, stát, být držena nebo dokonce „vězněna“. Láska může rozkvétat a zářit jedině když je svobodná. To je teď téma, které se učíme žít ve vztazích. Jako lidstvo procházíme velkým proměnným procesem, hledáme nové způsoby prožívání vztahů. Na vyšších úrovních jsou podporovány jen takové vztahy, kde můžeme být opravdoví a svobodní ve svém konání. Tak abychom nemuseli nic předstírat ani naplňovat potřeby jiných na úkor sebe. Jen je potřeba si uvědomit, že stejnou svobodu a prostor máme poskytnout i svému protějšku. Nejlépe podle hesla – „přej a bude ti přáno, dej a bude ti dáno“.

Během dubna budeme konfrontováni se svými přesvědčeními. Budou přicházet situace, které prověří naši víru v ochranu a vedení „shora“.  Přijdou chvíle, kdy se možná budeme muset dotknout svých starých strachů a postavit se náročným situacím. Právě v těchto chvílích si můžeme uvědomit světlo v sobě. Pochopit, že i pochybnosti jsou v pořádku, ale nenechat se jimi zviklat či zastavit. Tyto lekce nám pomohou si uvědomit, zda skutečně důvěřujeme Životu.

Poté nás čekají velikonoční svátky. Velký pátek připadne tento rok na 22. 4. – což je Den Země. Vybavují se mi staré příběhy a vyprávění o tom, že se o Velikonocích země otevírá a vydává svoje poklady. Tyto poklady však může vyzdvihnout pouze člověk odvážný a čistého srdce. A to je také poselství letošních Velikonoc. Můžeme objevit a vynést na světlo bohatství, která máme hluboko uvnitř sebe. Přichází mi klíčová slova – znovuzrození, vzkříšení, důvěra, víra, láska. A z těchto slov se poskládalo téma – Znovuzrození a vzkříšení naší víry a důvěry v lásku, otevření hlubokých úrovní našich srdcí a objevení skrytých a dávno zapomenutých pokladů, které zde čekají na vyzdvižení.

Poslední dubnový den 30. 4. patří oslavám svátku ohně a lásky. Tento den ještě můžete v ohni rituálně spálit vše staré a otevřít se všemu novému co přichází. S otevřenou náručí přivítat a oslavit Lásku a vplout na její vlně do prvního květnového dne.

Máme se tedy na co těšit, přichází další čas zázraků. Vesmír nám nabízí koš plný pokladů. Otevřete jim náruč a podělte se i s ostatními. Každý váš úsměv, milé slovo, pohlazení, objetí nebo polibek může někomu nadělit radost a štěstí, otevřít oči, uzdravit srdce, přinést požehnání…

Přeji vám radostné jarní prožívání, spoustu krásných překvapení a nádherné plynutí na vlně lásky…

Z břehů Nové Země srdečně a s úsměvem zdraví Miriam

Pro www.vnitrnibohyne.cz napsala Mirka Petrovičová. Tento článek může být dále šířen a kopírován v nezkrácené a neupravené podobě a pouze pro nekomerční účely, pokud bude připojena celá tato poznámka i s aktivním odkazem. Děkuji za pochopení.

Obrázek: Taurus, Josephine Wall, UK


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *