Proč jste tady? (2.část)

Měli byste si uvědomit, že to, co jste dosud brali jako Boží vůli, není vůle nějaké hněvivé bytosti nahoře na nebi, nýbrž je to vůle vaší duše a vašeho Vyššího Já.  Podle této vůle máte být tím, kdo jste, a máte vyjadřovat svůj Boží plamen prostřednictvím všech aspektů své bytosti tady dole a nechat  jej vyzařovat na Zemi a předávat tento  dar ostatním. Když se totiž dělíte o svůj Boží plamen, může tento plamen duši probudit. Žádné množství slov, která byste mohli použít, duši neprobudí, ale zlomek vašeho božského plamene to dokáže. A ona pak může zahájit cestu, která ji dovede k odhalení toho, kým je a proč je tady.

Snažíme-li se přijmout božskou vůli, vlastně se snažíme vypořádat s čímsi, co by šlo označit jako ,,anti-vůle”, tedy nižší vůle – přání našeho osobního já  včetně našich „lidských tužeb a přání“ proti-řečících vůli božské – tzn. cestě našeho Vyššího Já.

Věřím, že všichni můžeme mít ve svém vědomí jisté takovéto prvky, s nimiž se snažíme vypořádat. Kromě toho si myslím, že všichni se zabýváme planetárními tématy. Jsme všichni jako vrcholek pyramidy a za námi –  pod námi, je celá pyramida jiných duší a my propalujeme cestu, aby nás mohli následovat, protože my v sobě máme odvahu  s tímto pracovat. A častokrát na sebe bereme věci, které skutečně nenáleží naší psychologii,  jenže na sebe bereme též část světové  psychologie.

Překonání odporu proti tomu být tím, kým jste

Když pochopíte, že často na sebe berete některé z problémů světa, je pro vás snazší se s tím vyrovnat, protože jste schopni si situaci odosobnit. Jakmile již nejste tolik emocionálně zapojeni či zataženi, je snazší z této situace ustoupit a hledat nový přístup. Jedním z možných nových přístupů je poznat svůj božský  plamen, protože nyní vidíte, že po celý svůj život jste byli zaměstnáni řešením problémů, které jsou protikladem vašeho Božího plamene. A často se zdá, že  se při pokusech o vyřešení těchto problémů pomocí vnější mysli nikam  nedostanete.

Avšak, pokud jste schopni nechat sebou plynout svůj božský plamen, zjistíte, že takové problémy rozpouští téměř kouzelně. Vtip spočívá v tom, že – aby váš Boží plamen fungoval – musíte mít ve své vlastní psychologii tato témata vyřešena. Existuje staré rčení ,,Lékaři, uzdrav se sám.” V tomto kontextu to znamená, že nemůžete pomáhat řešit problémy světa, dokud jste nevyřešili ty vlastní. Je-li tedy váš božský  plamen láskyplná pravda, musíte být ochotni ve své vlastní bytosti vyřešit veškerá témata spojená anti-láskou a anti-pravdou předtím, než můžete zahájit  své vyšší poslání, kdy necháváte svůj Boží plamen rozpouštět strach a pochyby na planetární úrovni. Jak říkal Ježíš, nejprve musíme odstranit břevno ze svých vlastních očí, než můžeme vyndat smítko z oka světa.

Vrátíme-li se k prohlášení na úplném začátku, že Země může vypadat jako planeta opuštěná Bohem, vidíme nyní, proč. Země se zdá být opuštěna Bohem, jelikož my máme být individualizovanými prodlouženími Boha. Je na nás, abychom přinesli této Zemi Boží přítomnost, a uděláme to tím, že necháme svůj božský  plamen, své světlo, zářit před lidmi. Je to tedy pouze tím, že tolik z nás zapomnělo na svůj božský plamen, že Země se zdá být opuštěna Bohem. Pokud se vy a já a dostatek dalších lidí odváží nechat zazářit své vnitřní světlo, bude tato Země přeměněna v planetu, kde lze Boží přítomnost hmatatelně pocítit skrze Jeho syny a dcery. To je pravý význam přinesení království Božího na Zemi, pravý význam druhého příchodu  kristovského Světla.

Pokud se vám podaří se znovu spojit se svým božským plamenem, vyřešit jakékoliv osobní obtíže, které brání tomu, aby váš plamen vámi mohl protékat, a podaří se vám také  posléze tento božský plamen vyjádřit, vašemu životu to dodá zcela nový rozměr. Jste-li svým božským plamenem v činnosti, dává vám to naprostý pocit smyslu a naplnění. Nic jiného vás v životě dokonale neuspokojí, protože hluboko ve své duši leží vzpomínka na to, kdo opravdu jste. Vaše duše nebude nikdy úplně spokojena s čímkoliv na této Zemi, protože spokojeni můžete být jen tehdy, když poznáte svůj božský plamen a vyjadřujete ho v tomto světě.

http://www.askrealjesus.com

(Reprodukce celku nebo částí českého překladu je povolena pro jakékoliv médium, pokud je připojen odkaz na původní zdroj a tato poznámka – pro www.reiki-centrumpraha.cz přeložila Lucka K.)


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *