Nemůžete mít zároveň Boha a strach

 

V podstatě existují dvě základní emoce – láska a strach – a tyto dva emoční stavy nemohou být prožívány zároveň. Pokud cítíte strach, odstraníte lásku a naopak.

Bible nám připomíná, že „láska nezná strach“. Také nám stále znovu sděluje: „Bůh je láska, a kdo v lásce zůstává, s Bohem zůstává a Bůh v něm.“ (První list Janův 4:16). Ve chvíli, kdy se bojíte, se zastavte a podívejte se, jestli můžete přesně v tento okamžik nahradit strach láskou. Právě když nahrazujete strach láskou, vnášíte do problému Boží jiskru, a tedy i řešení. Když se bojíte, připomeňte si, že tam, kde existuje strach, se nemůže zdržovat Bůh. To, čeho se nejvíc bojíte, je totiž pouze iluze vaší mysli. Nemůžete mít zároveň strach i Boha. Každý strach znamená, že v daném okamžiku nedůvěřujete Bohu.
Súfijci říkají: „Váš největší dar leží za dveřmi zvanými strach.“

Božská láska je něco, co je potřeba vyjádřit a když to uděláte, každý váš problém nebo potřeba budou vyřešeny. Tato láska se nevznáší v okolním vzduchu ani nesedí na načechraném obláčku a nečeká na to, až se bude moci snést dolů a odplavit veškeré vaše problémy. Božská láska je to, co máme každý odjakživa v sobě, co vyzařujeme ven, aniž si toho mnozí jsme vědomi – není totožná s tím, co považujeme za lidskou lásku. 

Rudolf Steiner vypozoroval, že „pokud ve svém nitru neprojevíme hluboce zakořeněný pocit, že existuje něco vyššího než my, nikdy nenajdeme sílu, abychom se vyvíjeli výše.“ Božská láska není ve skutečnosti na vyšší úrovni než my, ale na vyšší úrovni než fyzické ego, o němž si myslíme, že jsme s ním totožní. Vy už jste tou božskou láskou, a jakmile uznáte, že existuje, můžete ji vyzařovat ven a zaměřit na cokoli, co potřebujete vyřešit.

Každý problém má své řešení, Wayne W. Dyer


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *