Cesta k autentičnosti

„Život je proces, v němž se neustále někým stáváme; a existuje několik fází, jimiž musíme projít. Jestliže si lidé některé stadium zvolí a rozhodnou se v něm zůstat, znamená to, že selhali. Jako by zemřeli.“

Ana´s Nin

Někdy je dobré položit sám sobě otázku: Co bych změnil, kdybych si myslel, že mi zbývá poslední rok života? Jak chci prožít každý zbývající okamžik?

Pokud si tu otázku položíte opravdu upřímně a s obrovskou touhou nalézt odpověď, vaše duše vám ji pošle. Vynoří se z hloubi vašeho nitra. A pak je jen na vás, abyste začali dělat věci, po nichž opravdu toužíte, a žít takovým způsobem, jakým chcete.

Pokud to uděláte, možná se poprvé v životě budete cítit sami sebou a okusíte, co je to být opravdu šťastný.

Víte… zemřít nemusíme jen jedním způsobem.

Trochu zemřeme pokaždé když:

… ztratíme kontakt se svou duší

… potlačíme své autentické Já

…necháme si rozmluvit své sny

…odmítneme následovat hlas svého srdce v touze po lásce, intimitě a radostné vášni

… ztratíme vztah se svou divokou přirozeností

… necháme se vtáhnout příliš hluboko do setrvačnosti v práci nebo v rodinném životě jen pro to, že se to zdá být nejbezpečnější

… se příliš bojíme žít naplno

Někdy je potřeba odvážit se a skočit ze svého útesu – navzdory všemu. Když to dokážeme, narostou nám křídla a my se třeba poprvé v životě můžeme volně rozletět a okusit co to je být opravdu svobodný…

Zbývá nám jen čtyřicet let života – nebo třicet, dvacet, deset… Bůhví. Přestože je to dlouho, není to dost dlouho. Tyto dny, hodiny a minuty jsou jenom naše a můžeme je využít podle svého přání a nikoli podle představ někoho jiného.

Popadněte ten ranec drahocenných okamžiků a držte si ho u srdce. Neztraťte ho, nepouštějte, nepromarněte. Nedovolte nikomu, aby vám ho ukradl.

Je to váš čas. Je to váš život.

Odhoďte všechny falešné pláště, které jste dostali a buďte sami sebou. Naslouchejte svému srdci a žijte jako člověk, kterým chcete být.

Kousek po kousku opouštějte hlasy jiných.

Kousek po kousku zůstávejte jen se svým skutečným, vnitřním hlasem.

Jakmile ho uslyšíte, budete vědět, co dělat.

Toho dne to konečně uděláte. Skočíte.

Rozvinou se vaše nová křídla. A vy poletíte.

 


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *