Úplňková meditace

Full moon party

Milí moji,

dnešní úplněk přímo vybízí k nějaké jednoduché a účinné meditaci. Zkuste třeba tuto…

Meditace zářivé hvězdy

Pohodlně si sedněte, ruce můžete dát do džňána mudry (spojte palec a prsteník do kruhu) a představujte si mezi obočím zářivou hvězdu.  Několikrát se zhluboka nadechněte a vydechněte, opakujte to tak dlouho, dokud z vašeho těla neodejde všechno napětí. Vaše tělo je relaxované, emoce se utišily nebo se jen lehce vlní, mysl je klidná. Pokud v ní zůstaly ještě nějaké starosti nebo zájmy, pohlížejte na ně skrze světlo své zářící hvězdy. Dovolte tomuto světlu vědomí, soucitu a neposuzování, aby vás požehnalo a aby požehnalo i všechny bytosti spojené s vámi skrze vaše starosti a zájmy. Věnujte tomu tolik času, kolik potřebujete.

A nyní se touto hvězdou staňte. Vnímejte svou schopnost rozprostřít se za všechny hranice, vnímejte svou zář, svou nádheru, svou velkolepost. Uvědomte si, že jste světlo vědomí, zářící skrze nástroje mysli, emocí a těla. Uvědomujte si svobodu, jež pramení z poznání sebe sama.“

Pravidelné praktikování této meditace, jejímž autorem je Swámi Shantananda, přináší poznání, že my všichni nejsme nic jiného než jasná zářivá hvězda, světlo vědomí.

A skrze toto poznání do nás vstoupí radost a průzračný jas…

A tak se staň!

Sofie Natarani


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *