K zamyšlení

„Všechny věci jsou Jedno. Existuje jen Jedna věc, a všechno je součástí té jediné věci, která je. Tahle jediná věc dostala už mnoho jmen. Nazývali ji životem. Nazývali ji esenciální podstatou. nazývali ji „energií“. Nazývali ji Alláhem, Brahmou, božstvem, Elohim, Bohem, Jehovou a mnoha dalšími názvy. je jedno, jaké jméno k tomu připojíte. Je to to jediné, co je, a vy jste jeho součástí. Právě proto, že jste jeho nedílnou součástí, je jedině přirozené, že to, po čem toužíte svou duší, je zároveň tím, po čem ve svém jádru touží Jednota.

Božskost touží po jediném, a tím je úplný prožitek sebe samého skrze úplné poznání a vyjádření sebe samého. Proces, kterým toho  dosahuje, je život. Ne nějaká konkrétní část života, ale veškerý život. Je to souhrn a podstata všeho života – to je prožívání božskosti na dané úrovni naplnění.

Naplnění lze dosáhnout tím, že každý aspekt božskosti dojde svého úplného projevení a vyjádření. K dosažení tohoto cíle dává božskost sama  sobě dostatečnou moc. Lze také říci, že život dává životu moc tvořit další život a vyjadřovat život v jeho úplnosti – protože vyjádření života v jeho úplnosti je Božím záměrem.

Je to i váš záměr.

To, po čem touží Bůh, je vepsáno ve vaší duši, která je tím aspektem vaší bytosti, jenž je její esenciální podstatou, tou částí vaší bytosti, která tímto životem (a i všemi ostatními životy) nese božský impulz. Duše je rovněž tím aspektem vaší bytosti, který se na tohle všechno rozpomíná. Nikdy to úplně nezapomněla, nemůže to zapomenout, protože sama je pamětí. A tak si je duše neustále vědoma všeho, co lze ve věčnosti vědět.

Podstatné je, aby duše informovala mysl, rozšířila její obzory a obohatila její databázi tak, aby mechanika vytváření reality vytvořila nový a velkolepější prožitek toho, kým opravdu jste.

Jste zváni, abyste to, po čem touží jednota, vědomě přijali jako to, po čem toužíte vy. Jste zváni, abyste to, co vaše duše ví, učinili zároveň i tím, co vaše mysl prožívá. Je potřeba si neustále připomínat, že se nechcete ohlížet jen na to, co chce vaše mysl, ale k čemu se společně upínají duše i mysl, aby váš souhrn mohl vyjádřit a prožít to, po čem touží jednota. Je to v podstatě totéž jako říci:“Děj se vůle Tvá.“

Neale Donald Walsche


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *