Různé vnější vlivy a jejich moc


Poselství Marie Magdaleny prostřednictvím Barbary Bessen, prosinec 2016

 

Milí přátelé,

Mnoho událostí ve světě nás stále víc provokuje. Vnímáme, co je teď momentálně hodně zjevné – neporozumění kolem prezidentských voleb, výsledky politických a ekonomických rozhovorů a rozhodnutí těch, kteří reprezentují moc. K vývoji událostí ve vnějším světě se během všech těch let duchovní přátelé většinou nevyjadřovali. Jen někdy při seminářích přišel nějaký komentář nebo vysvětlení k nějaké politické nebo hospodářské situaci, k zemětřesení a podobným událostem. Zdá se tedy, že to není „tak důležité“. Mnozí z nás si ještě skutečně neuvědomili, že své individuální životy prožíváme na základě svých myšlenek a činů. O určitých úhlech pohledu jsme se s ostatními lidmi globálně shodli. Všichni vědí, co je to dům nebo strom. Všechno ostatní je individuální.
Připomeňme si událost, jak původní obyvatelé Ameriky nebyli schopni rozpoznat Španěly přijíždějící na lodích, protože do té doby žádné lodě neznali. Jejich oči to nebraly, jejich mozek to nezaznamenal, „loď“ nebyla uložena v jejich vnímání. Vězme tedy, že změny, které si přejeme, nemusí být ve vnějším světě hned viditelné nebo rozeznatelné. Prostě se dějí, protože se mění pole prostřednictvím nás, duchovně se stále víc probouzejících lidí, kteří se ptáme: Kdo jsem já? Kým jsem skutečně? Proč jsem tady?“ Chystám se na cestu do Jižní Afriky a srdečně Vás zvu, abyste se k ní v duchu připojili. Je to možné, jen tomu musíte věřit … 

Srdečně,
Barbara Bessen   

 

 

Z hlubin božské lásky přicházím k vám, kdo čtete toto poselství a chcete jej zpracovat. Jako vždy jsou tato poselství, ať už v nich hovoří kdokoli, provázená balíčky intenzivních energií a světla. Podporují slova poselství, aby ses mohl uvolnit, užil sis je a z jejich síly získal nové vhledy a nápady pro život. Přicházející zima je mimořádně poznamenána rozruchem, nejistotou a nejasnými transakcemi. To, co se prezentuje ve vnějším světě, ať už jde o ekonomiku, politiku nebo veřejné záležitosti, nebývá vždy srozumitelné. Mocní světa své záměry oficiálně nezveřejňují, proto si nikdo nemůže udělat skutečný obraz, co, kým, kde a jak je zamýšlené. Jistě lze do určitého stupně sledovat zájmy těch, kteří mají v rukou moc, leccos však zůstává ještě pořád utajeno. Dokonce i za něčím, co se jeví jako „dobré“, může být v pozadí skrytá manipulace. Neříkám to proto, abych ve vás vyvolávala strach nebo jej posilovala. Strach už je i tak hojně rozšířen v morfogenetickém poli a živí se myšlenkami lidí. Chtěla bych vás povzbudit, abyste vzali svůj život do svých rukou. Už víte, že skutečně změny začínají u každého jednotlivého člověka. To, že se člověk soustředí sám na sebe, neznamená, že by byl egoistický. Nejde ani o posilování své existence vnějšími věcmi, ale o to, abyste víc zapojovali do svého pozemského bytí to, čím skutečně jste.

Podívejme se na situaci ve vnějším světě: Kdo vládne Evropě, kdo ovládá hospodářský růst? Evropané samotní? Ne, je zřejmé, že tu existují různě velké závislosti, odkázanost na jiné, nesamostatnost. Chceš to nějak změnit? Chceš vyjít do ulic? Proč ne? Chceš podepisovat petice proti tomu nebo onomu? Proč ne? Chceš rezignovaně sedět ve svém pokojíku a cítit se bezmocně? Určitě ne. Dělat něco ve vnějším světě ve zdravé míře znamená vybírat si to, co je pro tebe důležité a je to v rámci tvých možností; můžeš například podporovat školy, školky, přebírat neplacené funkce apod. podle toho, jak jsi schopný to zvládnout a co je pro tebe dobré. Pak je ale třeba zaměřit pohled do svého nitra – tvůj cíl musí spočívat v tichu božského pole. Odtud přichází síla a inspirace, co můžeš ty osobně v rámci svých možností udělat.

 

V této době potřebují všichni lidé hodně klidu. Buď si jistý, že nepromeškáš nic, co bys musel vědět. Nic ti neujde, ani když se nebudeš dívat každou hodinou na sociální sítě. Jsou to stále jen vnější informace, které si lidé vyměňují a tím vytvářejí určité pole. Toto pole pak ovlivňuje další lidi, ať už vědomě nebo nevědomě. Pomysli jen na volby v Americe. Kolik lidí tím bylo dotčeno, kolik jich plakalo, kolik křičelo, jiní se zas smáli a radovali. A jakými prostředky byl tento volební boj veden? Bylo to podle tebe správné? Chtěl bys takto zacházet se svými bližními? Ne? Pak soustřeď svůj pohled na sebe a na své blízké. Předávej svým dětem, svému partnerovi a přátelům lásku a respekt. Ber je vážně tak, jak bys chtěl, aby brali tebe. Toto pole je tvým polem ve velkém poli všeho, co je.

 

Co kdybys opravdu zkusil žít jeden týden bez informací z vnějšího světa? Ty, které by ti někdo chtěl sdělit, předem zamítni. Když přestaneš na týden sledovat média, která obvykle sleduješ, o nic nepřijdeš. Naopak si uvědomíš, jak hodně jsi ukotven ve svém vlastním poli. Do tvého každodenního života nebudou přicházet žádné informace a nebudou narušovat tvou vlastní potřebu toho, co bys chtěl po celý den dělat. Budeš si sám popíjet cappuccino, aniž bys u toho četl noviny nebo poslouchal politickou debatu. Vyzkoušej si to někdy. Pak si uvědomíš, co je pro tebe důležité. Být jen sám se sebou, pro sebe. Můžeš si i vyžádat, abys byl uvolněn ze všech rodinných mezilidských vztahů, osvobozen od informací, které se spíš rovnají klevetám, drbům a které by člověk vlastně ani neměl poslouchat. Mít jeden týden jen pro sebe. I ve svém povolání se omez jen na ty nejnutnější informace zvenčí. Připustíš jen takové, jaké potřebuješ pro plnění svých úkolů. Nejlepší by bylo, kdybys mohl někde celý týden zůstat sám, jen sám se sebou. Pokud to není možné, začni den v tichu. To ti ukáže, co je pro tebe důležité. Neboť ty přece určuješ, jak chceš žít, žádný politik ani hospodářský šéf. Ty určuješ, jaké mýdlo používáš, ne reklama.

 

Až si takový oddechový čas dopřeješ, uvědomíš si, jak moc tě vnější svět ovlivňuje. Vytvoříš si své poznání jasnosti a osvobození. Kdyby se takto hodně lidí stáhlo z vnějšího světa a o samotě se soustředilo samo na sebe, změnilo by to svět. Vznikaly by opravdové a pevné představy, ukotvené do Země, jak by lidé chtěli žít s ostatními v míru, se soucitem a na vlastní odpovědnost. Každý by zohlednil své skutečné potřeby a žil by je s láskou a důvěrou, ať už by šlo o cokoli. Božské vědění přichází z hloubky vlastního bytí, nenalézá se ve vnějším světě. A vše, co se ve vnějším světě nabízí a prožívá, není svobodné, je to jen zveřejňování názorů a všeho toho nevědomého. Kdo to skutečně potřebuje? Na to by se měl každý zeptat. Co chci nabídnout svým dětem z vnějšího světa a co z niterných hodnot? To je další otázka. Ze srdce každého hovoří a jedná Božská matka. Drží v ruce žezlo. Řídí energie Země a potřebuje jakoukoli podporu pro své myšlenky a jejich realizaci. Jde samozřejmě o zachování přírody, o přírodu nezatěžující energie pro lidi. Jde o úctu, respektování lidského stvoření, všech, kteří se sem teď inkarnovali, ať mají černou, modrou, bílou nebo žlutou kůži, ať jsou mladí nebo staří, ať jsou zdraví nebo nemocní, ať jsou chudí nebo bohatí. Právo na život, na zdraví, potravu a také svobodu je pro všechny lidi božským právem. A tak to bylo vždy zamýšleno.

 

Ptej se sám sebe: Jaké věci ve tvém životě jsou založené na životě jiných lidí? Co používáš, co jíš, na co musí jiní lidé dřít ve špatných podmínkách a riskovat svůj život? Spirituální vývoj každého člověka vychází z pochopení, že vše je božské a vše by mělo být ctěno a respektováno. Proto si važ a respektuj každého člověka, každého zvířete, každé rostliny, každého minerálu. Važ si planety, poskytuje ti domov, možnost se sem inkarnovat a sbírat zkušenosti. Není to nádherné? Rozšiřuj svůj vnitřní zrak, ne ten vnější, a vnímej, co skutečně potřebuješ, abys tady mohl žít. A také to, co bys mohl udělat pro ostatní, když sám jsi sytý? Podávej ruku všemu, co žije, a miluj. Je to v záměru Božské matky.

Jsem Marie Magdalena, jedna z Vzestoupených, jak tomu říkáte. Ukláním se před vámi a doufám, že jste přijali balíčky energie …

 

Poselství přijala Barbara Bessen v prosinci 2016. Článek je k volnému nekomerčnímu využití, změny v textu nejsou povoleny. Z německého originálu http://www.barbara-bessen.com/channeling-dezember-2016/ pro www.novoucestou.cz přeložila Jana S.

 


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *